11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü, tüm yurtta olduğu gibi Düzce’de de etkinliklerle kutlandı. Düzce Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde Anıtpark Meydanı’nda gerçekleştirilen kutlama programına, protokol üyelerinin yanı sıra Çocuk Hakları Komitesi üyeleri, sosyal ekonomik destek hizmetlerinden yararlanan çocuklar, yabancı uyruklu çocuklar, özel kreş, bakımevi ve çocuk kulübü hizmetinden yararlanan çocuklar katıldı. Belediye bandosunun gösterisi ile kutlamalar, çocukların çok sevdiği etkinlikler olan yüz boyama ve palyaço ile devam etti. Çocuklara pamuk şeker ve patlak mısır dağıtımının yapılması sonrası gökyüzüne bırakılan balonlar, programa renk kattı.

“Kız çocukları dışlanmasın”
Kendilerine özel bir günü kutlamanın mutluluğunu yaşayan kız çocukları Öncü Haber mikrofonuna duygu ve düşüncelerini şöyle aktardı:
“Çocuk Hakları Komitesi olarak 3 yıldır bu gibi önemli etkinlikler ve faaliyetler düzenliyoruz. Bugün biliyorsunuz 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü… Ülkemizde, şehrimizde ve dünyada kız çocuklarının dışlanmasıyla ilgili birçok haber okuyoruz. Kız çocukları dışlanmasın Biz bugün onları bir arada toplamak için bulunuyoruz.  Kız çocuklarını toplayıp uçan balon, popcorn ve palyaço eşliğinde danslar ettik. Çok eğlendik.”