İçişleri Bakanlığı, Koronavirüsü salgını tedbirleri kapsamında “65 yaş ve üstü yaşlılar ile kronik rahatsızlığı bulunanlara Sokağa Çıkma Yasağı” genelgesi yayınlamıştı. Sokağa çıkma yasağı ile birlikte, yalnız yaşayan 65 ve üstü yaşlıların durumlarının ne olacağı merak konusu olurken, Karaca Mahallesinde yaşayan 71 yaşında ki Ali Durmuş isimli vatandaştan, Düzce Belediyesine ilginç bir teklif geldi.

“DÜZCE BELEDİYESİ YALNIZ YAŞAYAN YAŞLILARA SICAK YEMEK DAĞITSIN”

Karaca Mahallesinde yaşayan ve 1 buçuk yıl önce eşini kaybeden 71 yaşında ki Ali Durmuş isimli bir vatandaş, yasak nedeniyle sokağa çıkamadığını ve yemek yapamadığını söyledi. Bu nedenle Düzce Belediyesinden yalnız yaşayan yaşlılara sıcak yemek dağıtımı yapılmasını isteyen Durmuş, “Düzce Belediyesi Sıcak Aş Dağıtımı yapabilir” dedi.

“YALNIZ YAŞIYORUM, YEMEK YAPAMIYORUM…”

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’ye seslenen vatandaş, “Eşimi 1 buçuk yıl önce kaybettim. Sokağa çıkma yasağı nedeniyle yemek ihtiyacımı karşılayamıyorum. Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’den sıcak aş talep ediyorum. Benim gibi Düzce’de yalnız yaşayan çok sayıda yaşlı insan var. Ben bunu kendim için değil, benim durumumda olanlar için istiyorum” diye konuştu.