Yaşlı ve hastalıklı gözlerinin görmediği dert kalmayan Ayşe Düzgün, engelli kızı ve hasta eşi birlikte Kültür Mahallesi’nde kirasını zor denkleştirdikleri bir apartman dairesinde hayatını sürdürüyor.

3 yıl önce çıkan bir yangında kaybettikleri evlerinden sonra göçebe misali kiradan kiraya geçtiklerini dile getiren Düzgün, denkleştirdikleri parayla da, kirası az olduğu için tuttukları rutubetli evlerde hastalık kapan gözlerinden ameliyat oldu.

Tek oğulları cezaevinde bulunan ve kızlarının engelli maaşı ile eşinin yaşlılık maaşı dışında gelirlerinin olmadığını ifade eden Ayşe Teyze, tek isteği ise kendisine uzanacak bir el ile yarım dönüm arsa ve 2 göz bir ev.



“Her şeyimiz yandı”

Yıllar önce köylerindeki arsalarını ucuz bedellerle sattıklarını dile getiren Düzgün, tüm varlıklarının bulundukları evi de yangında kaybettiklerini açıklayarak şunları söyledi:

“3 sene önce benim evim yandı. Hiçbir eşya alamadık. Oğlumun eşyaları olduğu gibi yandı, bir penye bir de pantolonla kaldı. Her şeyimiz yandı. Hiçbir yere çıkmadım. Üzülmekten hiçbir şey aklıma gelmedi. Yeni yeni eşya edindim. Bunlar da hep ikinci elden.”

62

“Evimizi zorla idare edebiliyoruz”

Geçimlerini nasıl sağladıklarını da açıklayan Ayşe Düzgün, zor geçindiklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Ben kızımın maaşını alıyorum. Rahatsız kızım çalışamıyor. Kendine yeme yapamıyor. Onla geçiniyoruz. Evimizi idare edebiliyoruz. Tabi zorla ediyoruz. 500 lira ile ben evime bakıyorum. Eşimin parasını oğlu yiyor, yetmiyor bile. Ben de bin lira ile geçiniyorum. 500 kira geri kalan da Pazar parası. Oğlum hapiste. Bir buçuk sene oldu. 5-6 sene yemiş herhalde. Dövüş mü, kavga mı? Bilmiyorum, Üzüntülerle baş başayız işte.”



“İnşallah sesimi duyarlar”

Kirası az olduğu için rutubetli evlerde kaldıklarını ve hastalık kaptıklarını dile getiren Ayşe Teyze, iş insanlarından destek istedi:

“Birinci katlara girdim hep, ucuz oluyor, kirası az diye. Gözlerim rutubet yapmış. 2 sefer ameliyat oldum. Yüksek yerlere çıkamıyoruz. Bu sefer ayaklarımız ağrıyor. Zenginlerden, iş adamlarından yarım dönüm arsa, içine de 2-3 odalı ev. İnşallah benim sesimi duyarlar, mübarek günlerde hayra girerler.”

Haber: İ.İ.AYDOĞDU
Görüntü: T.BEKTAŞ