‘Belediyeden bir yetkili gelmedikçe kontağı açmayız’

Geçtiğimiz gün Düzce İl Trafik Komisyonu tarafından alınan karar ile Kiremitocağı’nda bulunan eski garajdan kalkış yapan ilçe ve belde toplu ulaşım araçlarının Şehirlerarası Otobüs Terminaline taşınmasına başlanmış ancak uygulamadaki sıkıntılar nedeniyle şoförler tepkilerini kontak kapatarak göstermişlerdi. Şoförlerin ‘Belediyeden bir yetkili gelmedikçe hareket etmeyiz’ söylemi karşılıksız kalmadı. Bu sabah saatlerinde Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli, konunun muhtapları ile bir toplantı yaptı. 

İlk toplantıya kadar mevcut sistem sürecek

Minibüsçülerle toplanan Gösterişli, yapılan istişare ile İl Trafik Komisyonu’nun bir sonraki toplantısına kadar mevcut sistemde yolcu taşımalarına izin verdiklerini aktardı. Başkan Yardımcısı Gösterişli yaptığı açıklamada vatandaşlar ve sosyal yaşamı ilgilendiren her yeni kararın uygulamasında bazı sıkıntılar ortaya çıkmasının normal olduğunu belirterek "Düzce'nin bir otogarı var biliyorsunuz. Buraya plan yapılırken Düzce'deki bütün minibüslerinin burada toplanacağı şekilde bir planlama yapılmış. Bu otogar içerisinde ticari işletmeler de var malum. Buraların kiralaması yapılırken gelecek olan yolcu ve minibüsler dikkate alınarak bir uygulama yapılmış. Şu ana kadar Düzce'deki minibüsler tek merkezden hareket etmedi. Şehir kültüründe derli toplu bir toplanma merkezi, tek elden hareket merkezi olması gerekiyor. Netice itibarıyla biz bunu 31 Mart’ta göreve geldikten sonra vatandaşların da çok ciddi talepleri vardı. Biz bunların ışığı altında minibüslerin il trafik komisyonunda güzergahlarını belirledik. Bayramdan sonra da hayata geçirmek için karar almıştık. Şu an bununla ilgili çalışma yapıyoruz. Herkese tebliğ edildi.’

‘Bu makamlara zorluk çıkarmaya gelmedik’

Her kararın başlangıcında sıkıntılar yaşanabileceğini ve alışkanlıklardan vazgeçmenin kolay olmadığını vurgulayan Gösterişli sözlerini şöyle sürdürdü; ‘Bugün Aydınpınar ve Gölyaka'dan gelen minibüslerle ilgili problemlerimiz vardı. Bunları görüştük ve orta yol bulundu. Biz bazı tespitlerimizi söyledik, şoförlerin önerilerini de dikkate alarak ortak noktada birleştik. Şimdi yapılacak ilk il trafik komisyonu toplantısında son şeklini vermiş olacağız. Böylece hem vatandaşımız mağdur olmayacak, hem de trafik akışlarını normal seyrinde devam ettireceğiz. Biz bu makamlara zorluk çıkartmaya değil, insanların yüzlerini güldürmeye geldik. Bu nedenle güzel sonuçlara gideceğiz inşallah. Minibüsçülerimiz, vatandaşımız bizlere yardımcı olacak, biz de onlara yardımcı olacağız."

Haber: S. AYAN