Trafik kazalarında, ölüm ve yaralanma olayını yüzde 50 oranında azalttığı bilimsel çalışmalarla ortaya konan emniyet kemerinin nasıl hayat kurtardığı yaşayarak anlatılıyor.



İlk durak Akçakoca, ikinci durak Anıtpark Meydanı

Jandarma Genel Komutanlığı Trafik Hizmetleri Daire Başkanlığı'na bağlı Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı 2 günlük program kapsamında ilk olarak 14 Nisan Pazar günü Akçakoca’ya geldi. Kent merkezinde konuşlandırılan simülasyon aracında, trafik kazalarında yaralanma ve ölüm olaylarını en aza indirmek amacıyla vatandaşlara emniyet kemerinin önemi uygulamalı olarak anlatıldı. Bugün ise Düzce Anıtpark Meydanı'nda konuşlandırılan Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı vatandaşlardan ilgi gördü. Hayat bağı olan emniyet kemerinin kullanılıp-kullanılmaması arasındaki büyük farkı yerinde deneyimleyen vatandaşlar, çok önemsenmeyen emniyet kemeri alışkanlığının kazanılması gerektiğini vurguladı.



Vali Dağlı, komutanla birlikte inceledi

Farkındalığın oluşturulması amacıyla Düzce’ye gelen Jandarma Genel Komutanlığı Trafik Hizmetleri Daire Başkanlığı kullanımında bulunan "Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı"nı Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı da ziyaret etti. Ziyarette Vali Dağlı’ya İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya da eşlik etti. Simülasyon aracında görevli Kıdemli Başçavuş İlker Güler tarafından araçta verilen eğitim ve uygulamalara ilişkin bilgiler alan Vali Dağlı, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Emniyet kemeri bağlanmadan teker dönmez”

“Emniyet kemerinin can güvenliğimiz için ne kadar önemli olduğunu simülasyon aracında uygulamalı olarak vatandaşlarımız 360 derece dönmek suretiyle hiçbir zarar görmeden görmüş oldu. Emniyet kemerinin faydası bilimsel çalışmalarla bu kadar kanıtlanmış. Bunu herkes biliyor ama maalesef bazı vatandaşlarımız bazen göz ardı edebiliyor. Bu kendi can güvenliğimiz için önemli. Hatta biz de tüm resmi araçlarda emniyet kemerlerinin bağlı olması için yazımızı yazdık. Tüm kurumlarımıza tebliğimizi yaptık. Önümüzdeki haftadan itibaren de şoförler ve yanında oturanlara yönelik denetimimizi yapacağız. Ben de makam aracımda her zaman emniyet kemerimi bağlarım. Emniyet kemeri bağlanmadan teker dönmez diye bir talimatımız var bizim. İnşallah tüm vatandaşlarımız da bunu kendi içlerinde de uygulasınlar. 12 yaşından küçüklerin emniyet kemeri takılsa bile ön koltukta oturması sağlıklı değil. Buna biraz daha dikkat edelim.”





Haber: C. ÜSTÜNER