Jandarma Genel Komutanlığı Trafik Hizmetleri Daire Başkanlığı'na bağlı Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı Düzce'ye geliyor. Trafik kazalarında yaralanma ve ölüm olaylarını en aza indirmek amacıyla Düzceli vatandaşlara emniyet kemerinin önemi simülasyon aracı ile uygulamalı olarak anlatılacak.

 

Düzce İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada simülasyon aracının 14 Nisan'da Akçakoca kent merkezinde, 15 Nisan'da ise Düzce Anıtpark Meydanı'nda konuşlandırılacağı bildirildi.



Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Emniyet kemeri kullanım durumunun, ülkemiz karayollarında meydana gelen trafik kazalarında, ölüm ve yaralanma olayını yüzde 50 oranında azalttığı bilimsel çalışmalar ve istatistiki veriler sonucu kanıtlanmış ve tespit edilmiştir. Hayat bağı olan emniyet kemeri kullanımını ve kullanılıp-kullanılmaması arasındaki önemli farkı yerinde, canlı ve yaşayarak göstermek, vatandaşların emniyet kemeri kullanımı oranını artırmak ve bu konuda farkındalığın oluşturulması amacıyla; Jandarma Genel Komutanlığı Trafik Hizmetleri Daire Başkanlığı kullanımında bulunan "Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı"; 14 Nisan 2019 günü saat 12.00-16.00 arasında Akçakoca ilçe merkezinde, 15 Nisan 2019 günü saat 12.00-16.00 arasında Düzce İl Merkezi Anıtpark Meydanı'nda vatandaşlarımızın kullanımı ve hizmetinde olacaktır."



Haber: C.ÜSTÜNER