Düzcelilere künefeyi sevdiren ve Bağlantı yolu üzerinde faaliyet gösteren Şehrazad Künefe’de sıra gecesi keyfi yaşandı. Leziz künefesiyle kısa zamanda adından söz ettiren Şehrazad Künefe’de düzenlenen sıra gecesi büyük ilgi gördü.

Urfalı sanatçıların sahne aldıkları gecede konuklar söylenen türkülere eşlik ederek coşkulu ve keyifli saatler geçirdi. Düzenlenen sıra gecesi hakkında Öncü Haber ekibine konuşan işletme sahibi Abdullah Taş eğlenceyi şu şekilde dile getirdi;



“Bu akşam yapılan etkinlik düzce halkımız içindir. Bu işi maddi olarak değil manevi olarak düşünelim.  Tüm halkımıza hayırlı uğurlu olsun diyorum. Her ay da bir iki kere yapmayı düşünüyoruz. Tabi ki bu yaptığımız etkinliği beğenip beğenmeyen olacaktır. Beğenenleri baş tacı ediyoruz. Beğenmeyenlere de güle güle diyoruz.”

Urfa kültürünü Düzce’ye taşımak için bu etkinliği organize ettiklerini söyleyen Taş, şöyle konuştu;



“İnsanlarımız bazen bu tarz aktivitelere ihtiyaç duyuyor. Düzce yöresine, Urfa yöresinin ait olan kültürünü kardeş bir şekilde tanıtmaya çalışıyoruz. İnsanlarımız bilmediği için aralarında yadırgayanlar olabilir. Ama gördükleri an bizi sevip benimsiyorlar. Elimizden geldiğince Düzce halkı için en güzelini yapmaya çalışıyoruz.Halkımızın bizi Urfalı olarak bildiği, televizyon ve internet üzerinden bizleri gördükleri için bize talepte bulunuldu. Bizde bu talepleri geri çevirmemek amacı ile Urfa’dan gelen ekimizi getirerek elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. İnşallah Düzce halkına layık olabiliriz. Bize verdiği desteklerden ötürü İl Emniyet Müdürü Hüseyin Bey’e, Belediye Başkanımıza, Oktay abime ve tüm Düzceli halkımıza teşekkür ediyorum.”

Oktay Haybana ise geceyle ilgili şunları aktardı;



 “Düzceli olarak Urfalı kardeşlerimiz böyle bir faaliyet yapmalarına çok sevindim. Çok da beğendim. Devamının gelmesini isterim.“İnsanların hepsi mutlu. Bu tarz sıla geceleri de bize has bir şey değil ama Düzce olarak sıra gecelerini seviyoruz. Ben doğdum doğalı çok da hoşuma gider. Bu faaliyeti gerçekleştiren Abdullah kardeşimize de çok teşekkür ederiz. Etkinliği ayağımıza getirmiş. Ne güzel yararlanıyoruz. Çok da hoşumuza gitti”

Haber:K. MELİKOĞLU
Görüntü:T. AKARSU