Yeni Tip Covid – 19 Pandemisinin gölgesinde kutladığımız Ramazan Bayramı, buruk kutlanıyor. Ramazan Bayramı’nda diğer yıllarda olduğu gibi, salgın nedeniyle kapatılan camilerde ne Bayram Namazı kılınabildi, ne de vatandaşlar bayram ziyaretleri yapabiliyor. Yani kısacası, bu Ramazan bayramında, salgın nedeniyle toplum olarak bazı alışkanlıklarımızdan vazgeçmek zorunda kaldık.

“Tatlı Satışlarında Büyük Durgunluk Var”

Salgın nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından alınan Arife Günü ve Ramazan Bayramı boyunca devam edecek olan Sokağa Çıkma yasağı, Ramazan Bayramlarının vazgeçilmezi Tatlı satışlarını da etkiledi.

Düzce’de tatlı imal eden fırıncılar, sokağa çıkma yasağı nedeniyle tatlı satışlarında büyük bir durgunluğun yaşandığını belirterek, “Bu Ramazan Bayramında, Koronavirüs salgını nedeniyle halkımızın ağzını tatlandıramadık. Tatlı satışlarımız yok denecek kadar azaldı. Hal bu ki tatlı fiyatlarına son iki yıldır zam yapmamıştık. Yani tatlıları uygun fiyata satıyoruz. Buna rağmen, sokağa çıkma yasağı nedeniyle tatlı satışlarında büyük durgunluk yaşanıyor” dedi.

“Ekmekleri Sipariş Üzerine Vatandaşların Evlerine Kadar Götürüyoruz”

4 Günlük sokağa çıkma yasağı nedeniyle, vatandaşların ekmek ihtiyaçlarını sipariş usulü paket servisler yaparak evlerine kadar götürdüklerini söyleyen fırıncılar, “Evinde ekmek kalmayan vatandaşlar fırınımızı arayarak, kaç tane ekmek lazım ise sipariş veriyor. Oluşturduğumuz servis elemanları da ekmekleri verilen adreslere anında ulaştırarak vatandaşlarımızın ekmek ihtiyacını karşılıyorlar” diye konuştu.

“Alınan Tüm Tedbir ve Kurallara Uyuyoruz”

Koronavirüs Salgını nedeniyle fırınlarında tüm hijyen kurallarına uyduklarını ifade eden fırıncılar, “Fırınımız, düzenli olarak dezenfekte ediliyor. Çalışan personelimiz de tüm hijyen kurallarına uyuyor. Fırınımız da üretimden, satışa kadar olan süreçte, ekmek hijyenik bir şekilde üretiliyor” şeklinde konuştu.