Amerikan Beyaz Kelebeği zararlısı yeşil Düzce'ye kabusu yaşatmaya devam ediyor. Karadeniz bölgesinde yaygın yetiştirilen fındık ve dut ağaçlarında daha sık görülen zararlının bu yıl da şehrin dört bir yanını sarması üzerine başlayan ilaçlama çalışmaları sonbahar aylarına girilmesine rağmen devam ediyor.

Lavraların 3. gelişme döneminin eylül ayına sarkması ile birlikte bahçelerde kelebek yoğunluğunun gözlenmesi şikayet konusu olurken, köylerde vatandaş kendisi ilaçlama yaparken, merkez mahallelerde bu görevi belediye üstleniyor.

Düzce Belediyesi şehir merkezinde bulunan yeşil alanları saran ve tehdit oluşturan Amerikan Beyaz Kelebeği ile mücadeleyi şu günlerde artarak sürdürüyor.

Konuralp'te yürütülen çalışmalar kapsamında Orhan Gazi Mahallesi'nde bulunan ortak yaşam alanları ve yeşil alanlarda Amerikan Beyaz Kelebeği ilaçlaması yapıldı. Organik ilaçların kullanıldığı ilaçlama çalışmaları sayesinde yeşil alanlar için tehdit oluşturan Amerikan Beyaz Kelebeği ve haşereler ortadan kaldırılıyor.

Öte yandan Düzce'de son 5 yıldır görülen ve sadece ağaçlara değil evlerin içerisine kadar giren kelebekle mücadele konusunda uzmanlar yanlış uygulamalardan kaçınılması ve toplu mücadele yapılması gerektiği uyarısında bulunuyor.

Haber: C. ÜSTÜNER