Düzce’nin yeni sanayi bölgesi olarak gerekli hazırlıkların devam ettiği Küçük Sanayi Sitesi Bölgesi’nde sorunlara her geçen gün yeni bir halka eklenirken, çözüm mercileri bir masa etrafında oturmak yerine sorumluluk almaktan kaçınıyor.

Belediye: Sorumluluk bizde değil

Geçtiğimiz günlerde Öncü Haber Merkezi’ni arayan sanayi esnafının dile getirdiği kanalizasyon isyanına duyarsız kalınması buna son örnek oldu. Yüzlerce esnafın kepenk açtığı alanda her yağışlı havada taşan kanalizasyon suları etrafa hem kötü koku yayıyor hem de insan sağlığını tehdit ediyor. Bu şikayete ilişkin haberin Öncü TV’de yayınlanması sonrası günlerce sessiz kalan Düzce Belediyesi’nden bugün bir açıklama geldi. ‘Sorumluluk bizde değil’ mesajını veren Başkan Yardımcısı Celal Kasapoğlu adres olarak S.S Düzce Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’ni gösterdi.

Kasapoğlu, kooperatifi adres gösterdi

S.S Düzce Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin 1984 yılında kurulduğunu anımsatan Kasapoğlu, bu tarihten itibaren sitenin bütün alt ve üstyapı inşaatı işleri ile bakım
onarım çalışmalarının adı geçen site yönetimi tarafından yürütüldüğünü belirtti.

O icraata sitem: “Dursun Ay’ın asfaltlattığı yolun borcunu ödüyoruz!”

Ancak açıklamanın devamında ‘sorumluluğumuzda değil’ dediği sanayi sitesi yollarının Dursun Ay’ın başkanlık koltuğunda oturduğu dönemde belediye tarafından asfaltlandığını hatırlatarak, bu yollar için İller Bankası’ndan çekilen 20 milyon TL’lik kredinin 1 yıldır ödenmeye çalışıldığından yakındı.

“Vatandaşları mağdur etmiyoruz”
Kasapoğlu açıklamasının sorununda “Alandaki alt ve üst yapı hizmetlerinin tüm
sorumluluğu SS Düzce Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifine aittir. Dolayısıyla Düzce Belediyesi  vatandaşı mağdur etmemektedir.” ifadesini kullandı.

Sorunlar kördüğüm

Yakın tarihte Eski Sanayi Çarşısı Kentsel Dönüşüm Projesi için Küçük Sanayi Sitesi arkasındaki alana yeni bir sanayi bölgesi oluşturulacağı bilinirken, kooperatif ve belediye arasında uzlaşma yerine çekişmeye dönen bu sorunların sürüncemede kalması, sıkıntıların kördüğüm olmasına yol açıyor.  

Kooperatif Başkanı Mehmet Bakan’dan açıklama bekleniyor

Öte yandan sanayi sitesindeki sıkıntıların çözümünde bir numaralı isim olarak gösterilen ancak 2019 yılı haziran ayında gerçekleşen mali kongrede yönetimin faaliyet ve hesapları ibra edememesi nedeniyle koltuğu bırakması istenen Kooperatif Başkanı Mehmet Bakan’ın kanalizasyon sorunu ve belediyeden gelen açıklamaya karşı tutumu merakla bekleniyor.