Tüm Dünya genelinde büyük bir kâbus yaratan Yeni Tip Koronavirüs Salgını, Türkiye’de de hızla yayılmaya ve can almaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tedbirleri en üst seviyeye çıkartmasına rağmen vatandaşlar kurallara uymamakta ısrar ediyor.

Düzce’de Cumartesi Günleri Azmimilli Mahallesinde kurulan Cumartesi Pazarında Ramazan yoğunluğu yaşandı. Vatandaşlar Zabıta ekipleri ve Pazarcı esnafının tüm uyarılarına rağmen Sosyal Mesafe Kuralına uymadı. Pazaryerinde özellikle öğleden sonra büyük bir yoğunluk yaşanırken, vatandaşların Sosyal Mesafe Kuralına uymaması, durumun vahametini bir kez daha gözler önüne serdi.

Cumartesi pazarında Polis ekipleri ve Zabıta ekipleri yoğun güvenlik önlemleri alınırken, vatandaşlar özellikle zincir market mağazalarının pahalı olması nedeniyle pazaryerlerini tercih ettiklerini söylediler. Düzce Belediyesi de Pazaryerinin tüm giriş ve çıkışlarına dezenfektan aparatları yerleştirirken, pazarcı esnafının da hijyen kurallarına uydukları görüldü.