Düzce halkına verdiği sosyal hizmetlerde uzmanlaşmak için harekete geçen Düzce Belediyesi,  bünyesindeki sosyal tesislerin tek bir merkezden yönetilmesi ve turizm çalışmalarının daha profesyonel bir şekilde yürütülmesi amacıyla Düzce BELTUR Tur. San. ve Tic. A.Ş'nin kuruluş çalışmalarını tamamladı.Ufuk YILMAZ ın haber merkezimize verdiği bilgiye göre tesisler daha verimli çalıştırılacak.

Bilindiği gibi Düzce Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısında belediye iktisadi teşebbüsleri olan İNTAŞ A.Ş. ve YEYPAŞ A.Ş.'nin isimleri değiştirilirken, Düzce BELTUR Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. adlı yeni bir şirket kurulması kabul edilmişti.

Düzce Belediyesi'nin iki şirketinden İNTAŞ'ın adı "DÜZCE BELKA", YEYPAŞ'ın ise "DÜZCE BELTAŞ" olarak tabelada yerini almasının ardından kurulan yeni şirket BELTUR'un yönetimi de şekillendi.

Eski adıyla YEYPAŞ ve İNTAŞ'ın genel müdürü olan Turgay Çelik, BELTUR'un da genel müdürü olurken, yardımcılık görevine kamuoyunun artık yakından tanıdığı bir isim getirildi. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'nün sosyal işlerden sorumlu danışmanı olan Ufuk Yılmaz, BELTUR Genel Müdür Yardımcılığı görevini de yürütecek.

Düzce çarşı merkezinde kafe işleten ve bir süre önce işlettiği mekana çıkma yaptığı için tepki çeken Yılmaz, danışmanlık görevinin yanı sıra belediyeye ait sosyal tesislerin kalitesini arttırmak ve Düzce'yi önce ulusal çapta daha sonra da uluslar arası turizm sektöründe parlayan bir yıldız haline getirmek hedefiyle kurulan Düzce BELTUR Tur. San. ve Tic. A.Ş'nin uzman kadrosu içerisinde Düzce'ye hizmet edecek.

Öte yandan BELTUR, Erguvan, Melen Su Park, 15 Temmuz, Aydınpınar, Samandere ve Kusursuz Kafe sosyal tesislerinin işletmesini üstlenecek. 

Haber: S. ÜNSAL