D-655 Karayolu üzerinde faaliyet gösteren ve binin üzerinde Düzceli'ye iş kapısı olan Standard Profil'in İç Anadolu Bölgesi'nde bir şehre taşınacağı ve mevcut yerini AVM yapmak isteyen bir şirkete sattığı söylentilerini gündeme taşıdığımız haber ses getirdi.

Dünya çapında markalara sızdırmazlık üretimi yapan Standard Profil Grubu'nun Düzce Fabrikası ile yol ayrımına geldiğini içeren haberin Öncü TV'nin internet sitesinde yayınlanmasının ardından hem telefonla hem de yorumla vatandaşlar yatırımın akıbetini sorguladı.

Konuralp mevkiinde binlerce metrekarelik alanda kurulu bulunan Düzce fabrikası için yeni bir yer arayışına giren yönetimin, İç Anadolu Bölgesi'nde karar kıldığı ve fabrika arazisini satmak üzere bir şirketle masaya oturduğu ileri sürülüyor.

Uzun süredir Düzce'deki yatırımını sonlandıracağı konuşulan Standard Profil'den fabrikanın faaliyetini durdurma kararı alıp almadığı ve satış söylentileri konusunda hala bir açıklama gelmemesi, "Söylentiler doğru mu?" sorusunu akıllara getirdi.             

Fabrika arazisinin AVM olarak değerlendirileceği gündeme gelirken, işsiz kalma endişesi taşıyan yüzlerce çalışan gibi Düzceliler de  Standard Profil Grubu'ndan konuya ilişkin bilgilendirme bekliyor.

 

HABER: Sadullah ÜNSAL