Yahyalar Mahallesinde sürü halinde gezen sokak köpekleri ile ilgili vatandaşlar Öncü TV Whatssap İhbar hattına video çekip gönderdi. Görüntülerde 30’a yakın başıboş köpeğin olduğu görülürken, vatandaşlar sokak köpekleri nedeniyle sokağa çıkamadıklarını söylediler.

“Ekmek Almaya Bile Gidemiyoruz”

Düzce Şehir Merkezi ve Mahallelerde sayıları her geçen gün artan sokak köpekleri, tehlike saçmaya devam ediyor. Yahyalar Mahallesinde sürü halinde gezerek, çevre sakinlerini tedirgin eden sokak köpeklerinin Düzce Belediyesi tarafından toplanarak barınağa götürülmesini isteyen vatandaşlar, “Sokak köpekleri nedeniyle ekmek almaya bile gidemiyoruz” dediler.

“Düzce Belediyesi'ne Yüzlerce Şikâyette Bulunduk…”

Sokak köpekleri ile ilgili Düzce Belediyesi'ne çok sayıda şikâyette bulunduklarını, ancak bugüne kadar hiçbir sonuç alamadıklarını söyleyen vatandaşlar,  “Yahyalar mahallesi 2407.sokak sakinleri sokağa çıkamıyor. Lütfen bize yardım edin. Belediye'ye yüzlerce ihbarda bulunduk, ama bizi dikkate almadılar. Yaklaşık 30 köpek var ve gece gündüz sürekli aktif haldeler.  Ekmek almaya bile gidemiyoruz. Korona yüzünden iyice çoğaldılar. Ama karantina bitecek, bunlar yine bize kalacak. Sürekli ürüyorlar ve çok saldırganlar. Lütfen bize yardım edin, çok zor durumdayız ve sesimizi duymuyorlar. Sesimiz olun lütfen” ifadelerini kullandılar.