MHP Grubu tarafından Düzce merkeze bağlı Beyköy beldesinin ilçe olması için hazırlanan kanun teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Bu önemli gelişme hakkında Öncü Haber'e özel değerlendirmelerde bulunan Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç, tekliften duyduğu memnuniyeti dile getirerek, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz nezdinde teklife imza atan MHP'li vekillere teşekkür etti.

İlk kez meclise taşındı

Belde statüsündeki Beyköy'ün ilçe olması talebinin ilk kez mecliste taşındığını belirten Başkan Kılıç, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz'ın çok doğru ve yerinde bir girişimde bulunduğuna dikkat çekti.

İki aşama var

Kanun teklifinin önünde şuan iki aşama olduğunu belirten Kılıç, "Beyköy'ün ilçe olmasını öngören kanun teklifi meclisten geçerse Bakan Kurulu'na gidecek. Kurul onay verirse uzun süredir beklentimiz olan ilçe olma hayalimiz gerçeğe dönülecek." dedi.

"Daha hızlı hizmet ve kentleşmen sağlanır"

Beyköy'ün ilçe olması halinde bütün kurumların geleceğine işaret eden Belediye Başkanı Osman Kılıç, daha hızlı hizmet ve kentleşmenin sağlanacağını vurguladı.

Merkeze yakın olması tek sıkıntı

Beyköy'de 5 bin 600 vatandaşın yaşadığını belirten ve ilçe statüsünde nüfustan çok merkeze uzaklığın kriter alındığını ifade eden Kılıç, "Beyköy'ün merkeze yakın olması ilçe olmasının önündeki tek handikap. Bu konu sıkıntı oluşturmazsa beldemiz, ilçe statüsüne kavuşur." şeklinde konuştu.

Haber: C. ÜSTÜNER