Bu kapsamda etkinlik ve verimliliğin sağlanması, teknoloji ve yeni üretim tekniklerinden yararlanmalarına katkıda bulunulması ve bireysel tasarrufların uygun kooperatif girişimcilik modelleri ile ekonomiye kazandırılması amacıyla Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı (KOOP-DES) uygulamaya koyuldu.

Program kapsamında Vali Cevdet ATAY’ın talimatıyla Düzce’de faaliyette bulunan S.S. Nilüfer Kadın Çevre Kültür Ve İşletme Kooperatifi ve S.S. Düzce Olimpik Anneler Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi temsilcilerinin katılımlarıyla kadın kooperatiflerine bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

TİCARET İL MÜDÜRÜ ACAR BİLGİLENDİRDİ
Toplantıda, Ticaret İl Müdürü Çiğdem ACAR tarafından Koop-Des programının detayları ve Kooperatiflere sağlanacak proje hibe destekleri konularında bilgilendirmede bulunuldu. Program kapsamında ortaklarının çoğunluğu kadınlardan oluşan ve kadın emeğini değerlendirme amacı güden kooperatiflere finansman desteği sağlanacağını belirtildi. Böylece ortaklarının en az yüzde doksanının kadınlardan oluştuğu Kadın Kooperatifleri %75 hibe desteği alabilecek.

NE KADAR DESTEK ALINABİLECEK?

  • Ortaklarının % 90 ını kadınların oluşturduğu kooperatiflerin işletecekleri yaşlı ve engelli bakım merkezleri ile çocuk kulüpleri, kreş ve gündüz bakımevlerinin demirbaş eşya niteliğindeki yatırım malı alımları,

  • Kooperatiflerin makine veya ekipman alımında 200.000 TL’ye kadar,

  • Sergi ve Fuar katılımlarına yönelik Hizmet alımlarında 30.000 TL’ye kadar,

  • Nitelikli personel istihdamı desteği için, yıllık bir personel için 30.000 TL hibe desteği sağlanacağını belirtti. Başvurular ise Ticaret İl Müdürlüğü’ne yapılacak.

HABER: MEHMET GÜNESEN