Rasim Betir Bulvarı’nda açılacak olan Kur-an Kursu temel atma töreni bugün gerçekleştirildi. Temel atma törenine Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Düzce İl Müftüsü Hüseyin Can, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Zeki Yıldırım, Düzce İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz,  Ak Parti İl Başkanı Mustafa Keskin de katıldı.

Kur-anı Kerim tilavetiyle başlayan temel atma töreni Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı ve Düzce İl Müftüsü Hüseyin Can’ın konuşmalarıyla devam etti.



Temel atma töreninde konuşan Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, önemli bir günde çok değerli bir hizmetin temelini atmak üzere bir araya geldiklerini belirterek şöyle konuştu:

“4-6 Yaşı her zaman önemsiyoruz”

“Burada önemli bir günde çok değerli bir hizmetin temelini atmak üzerine bir araya geldik. Hem cumaya, hem Kadir gecesine denk getirdik. Bu güne Allah’a şükür yetiştirmiş olduk. 4-6 yaşı önemsiyoruz diyoruz her zaman. Çünkü eğitim 4 yaşından itibaren başlar. Bu manada 4-6 yaş eğitim yuvalarımızı arttırmak için hep birlikte uğraşacağız. Ardından cami gençlik merkezlerimizi önemsiyoruz diyoruz. İnşallah burada da 40’ın üzerine ulaştık ilimizde. İnşallah bunları da arttırmak yönünde devam ediyoruz.”



“4 katlı çok güzel bir tesis yapacağız”


Kur’an kursunun hanımlara ve kız çocuklarına yönelik olacağını aktaran Dağlı, sözlerini şöyle sürdürdü;“Burada 15 gün önce depremden önce yapılmış olan bir bina vardı. Sağ olsun Yusuf Taşhan burayı diyanet vakfına bağışlamak suretiyle bizim önümüzü açmış oldu. Burada ne yapacağız. Hanımlara dönük kız çocuklarına yönelik bir eğitim tesisi olacak.  Anaokuluyla, kadınlara dönük kuran kursuyla, konferans salonuyla, kütüphanesiyle 4 katlı çok güzel bir tesis yapacağız.   Allah Yusuf Taşhan abimizden razı olsun.”

“Bir hafızlık müessesini de Yığılca’ya kazandırmak istiyorum”

Yığılca ilçemizde hafızlık müessesine ihtiyaç olduğunu kaydeden Dağlı, şunları aktardı; “Bir hafızlık müessesini Yığılca’ya da kazandırmak istiyorum.  Yığılca’da buna acilen ihtiyaç var. Yığılca’ya bunu yapmamız lazım. Gördük ki Yığılca’mızın köylerinden öğrencilerimiz var. Bu öğrencilerimizin hepsi buraya gelemiyor. Yığılca’ya da inşallah bir hafızlık müessesesini hep birlikte kazandırmış oluruz diye düşünüyorum.Hayrın küçüğü büyüğü olmaz. Herkes gönlünden kopan ve gücü ettiğinde yardım edecektir. Zaten ediyor. Kadir gecemiz mübarek olsun. Cumamız mübarek olsun.” 



Temel atma töreninde konuşan Düzce İl Müftüsü Hüseyin Can, Kur-anın indirildiği gecenin hemen önünde Kur-an bülbüllerinin, Kur-an tedrisatını yapacağı bir mekâna temel atma imkânı veren rabbimize hamd-ü senalar olsun diyerek şunları söyledi:

“Sayın Valimiz Dr. Zülkif Dağlı ’ya müteşekkiriz”

“Mübarek bir gecenin arifesinden, mübarek bir günde, Kur-anın indirildiği gecenin hemen önünde Kur-an bülbüllerinin, Kur-an tedrisatını yapacağı bir mekâna temel atma imkânı veren rabbimize hamdü senalar olsun. Kur-an eğitiminin önünü açan, insanların fikrine, düşüncesine gem vuran zihniyetleri kaldırıp çukura atan devlet büyüklerimize, bin yıl devam edecek diyen köhnemiş kanunların devletin başına ve hasleten Kur-an’ın okunması, nesillerin ahlakının düzelmesi, ahlaki yozlaşmanın önüne geçmek için bizi himaye kanatları altına alan ve önümüzü açan, bir yerde bir hizmet yapılması gerekiyorsa oraya önümüzde giden Sayın Valimiz Dr. Zülkif Dağlı ’ya müteşekkiriz. Teşekkür ederiz.”



Can, Kur-an Kursunun yapımında bağışlarını esirgemeyenlere teşekkür ederek şöyle konuştu:

 “Nihat abiden ve Yusuf abiden Allah razı olsun.”

“Burada bu binayı Allah rızası için yapmayı taahhüt eden, inşallah yaz Kur-an Kurslarına hazırlanan açacağımız binanın hayırseverinin ismini de buradan arz etmek istiyorum. Nihat abiden Allah razı olsun. Hayır işi zor iştir ama yapıldığı zaman çok kolay olduğunu kendisi söylüyor. 700-800 bin lira gibi bir katkıda bulunmak, binanın inşaatından iç donanımına kadar ne varsa hepsini üstlenen Nihat abiden Allah razı olsun. Bu binanın tapusunu bize bahşeden Yusuf abiye de buradan teşekkür ediyorum. İnşallah Kadir gecesinin hemen önünde atılan temelin Düzce’ye hayırlara vesile olacağına inanıyorum”

Haber: E.K. DURSUN