Düzce Ticaret ve Sanayi Odası eliyle Düzce'de yüzlerce kişiye Ramazan kolisi dağıtıldı ancak anlaşma yapılan firma ve maliyet hakkında bilgi alınamadı.

Her meclis üyesine 30'ar koli

Her yıl ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yapılması için ticaret ve sanayi odalarına belli bir bütçe gönderen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), bu yıl da aynı uygulamayı devam ettirdi. Bu doğrultuda Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'na ulaşan Ramazan ödeneği ile bir firmaya yaklaşık 900 koli hazırlatıldı. Bu koliler 30 meclis üyesine 30'ar tane olmak üzere verilerek dağıtımı yapıldı.

"Firmayı hatırlamıyorum"

Konu hakkında telefonla görüştüğümüz Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Dertli, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından tüm illerdeki ticaret ve sanayi odalarına ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere Ramazan kolisi hazırlanması için ödenek gönderildiğini belirtti. Bu yıl hangi firmayla anlaşıldığı sorusu üzerine ise Dertli, "Birlik Düzce'de 5-6 firmadan teklif alıp biriyle anlaşıyor. Şuan hangi firma olduğunu hatırlamıyorum." dedi.

"Sayısı birlik belirliyor"

Düzce için Ramazan kolisi sayısının nasıl belirlendiği ve bir çalışma yapılıp yapılmadığı konusunda ise "Birlik, meclis üyesi oranına göre bir rakam belirliyor. Düzce için de bu şekilde belirlendi. Örneğin İstanbul'da dağıtılan Ramazan kolisi sayısı binleri buluyor." dedi. 

Vakıf ya da Kızılay ile işbirliği yapılmadı

Bir yardım vakfı ya da Kızılay aracılığıyla kolilerin hazırlanmadığının altını çizen ve yerel bir firmayla anlaşıldığını kaydeden Dertli, bu uygulamanın TOBB tarafından 20 yıldır sürdüğünü sözlerine ekledi.

Şahin geri dönmedi

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'nın her yıl dağıttığı Ramazan kolileri hakkında bilgi almak için aradığımız Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin ise haber merkezimize geri dönüş yapmadı.

Haber: S.ÜNSAL