Fındık sezonunun açılması ve Kurban Bayramı’nın gelmesiyle birlikte özellikle çiftçiler başta olmak üzere tüm vatandaşların ihtiyaçları artmaya başladı. Vatandaşlara tüm ihtiyaçlarını karşılamaları konusunda yardımcı olabilmek için Tüfekçioğlu Ticaret’i ziyaret ettik.



Çuval, branda, çuval ipi gibi ürünlerin satıldığı Tüfekçioğlu Ticaret’in yetkilisi Alphan Tüfekçi ile konuştuk ve bilgiler aldık. Çiftçileri ürün seçiminde dikkatli olmaları konusunda uyaran Tüfekçi şöyle konuştu:



“Dükkanımızda fındık üreticileri için çuval, branda, çuval ipi ve naylon çeşitleri mevcut. Özellikle çuvallarımızın fazla çeşitli olması çok önemli. Burada çiftçilerimizi doğru çuval seçme konusunda uyarıyoruz. Branda çeşitlerimiz de var. Burada da önemli olan brandanın metrekaresinin kalınlığı. Piyasada çok fazla ürün var. Biz hem ekonomik hem kaliteli olması için orta seviye brandalar satıyoruz. Kurban Bayramı da geldi. Hayvan bağlamak için de iplerimiz mevcut.”


 
Tüfekçioğlu Ticaret’te vatandaşların neler bulabileceğine ilişkin de konuşan Alphan Tüfekçi, şu ifadeleri kullandı:

“Daha çok iş yerlerine ve çiftçilere hitap ediyoruz. Sera brandaları mevcut. Seralarda ve tarlalarda kullanılmak üzere gölgeliklerimiz var. Rulo şeklinde ya da hazır ebatlı brandalarımız da var. İş yerler için gıda kapları, alüminyum kaplar, köpük kaplar ve sızdırmaz kaplarımız var. Jelatin ve poşet çeşitlerimiz var. Kimyasal temizlik ürünlerimiz mevcut. Tartı, terazi, kantar gibi ürünlerimiz de var. Özellikle fındık çiftçilerimiz için güvensizlik durumlarında kullanabilmeleri konusunda bulunduruyoruz. Son olarak bir de kırtasiye bölümümüz var. İş yerleri için lazım olabilecek malzemeleri burada satıyoruz.”



Haber: M. KADAŞ