Çin'in Hubei eyaletindeki Wuhan kentinde ortaya çıktıktan çok kısa bir süre sonra küresel bir salgın halini alan ve dünya çapında 663 binden fazla insanda görülen koronavirüs kâbusu bitmiyor. Vaka sayısının her geçen gün arttığı ve ölümlerin yaşandığı Türkiye’de de tedbirler alınmaya devam ediyor.

Salgın nedeniyle İçişleri Bakanlığı, 65 yaş ve üstü ile Kronik rahatsızlığı bulunanların sokağa çıkma asağı uygulaması getirmişti. Yasak nedeniyle evlerine kapananlara Devletin kurumları ve Kızılay seferber edilmişti.

Düzce Kızılay Şubesi ve Kızılay Genç Gönüllüler, Düzce’de evlerinden çıkamayan vatandaşlara yardım elini uzatmaya devam ediyor. Özellikle yaşlı ve Kronik Rahatsızlığı bulunan vatandaşların kapılarına kadar gıda maddeleri bırakan Kızılay Düzce Şubesi ve Kızılay Genç Gönüllüleri, talepler doğrultusunda bireylerin alış verişlerini yaparak evlerine götürüyor.

Konu ile ilgili Kızılay Düzce Şubesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kızılay Düzce Şubemiz ve Genç Gönüllülerimiz ile birlikte Koronavirüs riski sebebiyle evlerinden çıkmaları sınırlandırılan büyüklerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya aralıksız olarak devam ediyoruz.”