Düzce Valiliği yurt dışından Türkiye'ye getirilen ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında Düzce'de Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı yurtlara yerleştirilen 463 vatandaşa gerekli tüm hizmetlerin verildiğini açıkladı. Yapılan bilgilendirmede şunlar kaydedildi:

“Çin’in Vuhan eyaletinde başlayarak dünyayı tehdit etmeye devam eden Koronavirüs (Covid-19) salgınından ülkemizi, vatandaşlarımızı korumak ve yayılmasını engellemek için devletimiz tarafından birçok tedbire başvurulmaktadır. Bu tedbirler kapsamında, yurt dışından ülkemize gelenler için uygulanan 14 günlük izleme ve gözetim altında tutma önlemleri devam etmektedir.

İlimizde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı iki yurdumuzda 31 Mart 2020 tarihi itibariyle yurtdışından ülkemize getirilen 463 vatandaşımız gözetim altında tutulmaktadır. Valiliğimizin koordinasyonunda, vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılamak üzere kamu kurum ve kuruluşlarınca  çalışmalar müştereken yürütülmektedir.

Bu kapsamda, yurtlarda misafir edilen vatandaşlarımızın  sağlık, temizlik, yemek ve kantin ihtiyaçları; İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Kızılay tarafından yürütülen ortak çalışma ile 7/24 esasına göre sağlanmaktadır. Ayrıca, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yurt binaları içerisinde ve dışarısında gerekli tüm güvenlik tedbirleri alınmıştır.”