TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Düzce Teknopark’ta düzenlenen Düzce İş Dünyası Zirvesi’ne katılarak Düzce’nin iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi.
Programa; TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (Düzce TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Düzce Teknopark Genel Müdürü Özkan Şahin ile bölge oda ve borsa başkanları katıldı.

“Girişimci adaylarına ışık olmaya çalışıyoruz”
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, davetlerini kırmayarak Düzce programına katılan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür etti. Bu programla Düzceli iş adamlarını TOBB Başkanı ile bir araya getirmeyi amaçladıklarını dile getiren Şahin, Düzce TSO’nun faaliyetleriyle ilgili kısa bir değerlendirmede bulundu. Şu ana kadar 700 programa katıldıklarını ve eğitimler düzenlediklerini belirten Şahin, girişimci adaylarına ışık olmaya çalıştıklarının altını çizdi. Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ile üniversite-sanayi iş birliğini en üst düzeye çıkardıklarını dillendiren Tuncay Şahin, programın faydalı olmasını temenni ederek sözlerini sonlandırdı.



“Düzce TSO ve Düzce Borsası da akredite oldu”
Programda konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Düzce Üniversitesi’nin 100 akademisyeninin 100 sanayiciye danışmanlık yaptığını ifade ederek bunun Türkiye’de bir ilk olduğuna dikkat çekti. Batı Karadeniz’deki oda ve borsa başkanlarıyla bir araya gelerek istişarelerde bulunduklarını söyleyen Hisarcıklıoğlu, akreditasyon çalışmalarına başladıklarını sözlerine ekledi. 365 odadan 265 odanın akredite olduğunu ve 5 yıldızlı hizmet verdiğini dile getiren TOBB Başkanı, Düzce TSO ve Düzce Borsası’nın da akredite olduğunun altını çizdi. Düzce’nin ürünlerinin 124 ülkeye ihraç edildiğini belirten TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, programda iş dünyası temsilcilerinin sorun, görüş ve önerilerini dinledi.
Programın sonunda Düzce Teknopark bünyesindeki Kapsül Kuluçka Merkezi ile Tasarım Prototipleme ve İnovasyon Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.