Düzce’nin çeşitli noktalarında stand açarak yaz kursları için başvuru alan Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından bu sene katılım daha çok olmasını beklendiği belirtildi. 

Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 ‘’Katılımcı sayısını biraz daha arttırmak istiyoruz’’

Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, 22 branşla ve 72 antrenörle yaz kurslarına hazır olduklarını ve öğrencileri beklediklerini belirterek şöyle konuştu:

“Her sene olduğu gibi öğrencilerimizi yaz okullarına davet etmeye başladık.  Geçen sene 8300 civarında ciddi bir katılım olmuştu. Bu sene bu katılımcı sayısını biraz daha arttırmak istiyoruz. Özellikle herhangi bir kursa,spor aktivitelerine kaydı olmayan gençlerimizi çekmeye çalışıyoruz. Onları eğiterek  kulüplere yönlendirmeye çalışıyoruz. Bizim asıl gayemiz çocuk ve gençleri eğiterek sporun birinci aşamasını yüklemek ve kulüplere yönlendirmek. Genel müdürlük olarak bizim asıl hedefimiz bu.” 



‘Ailelere de çağrıda bulunmak istiyoruz’


‘Güvenli ortamlarda güvenli antrenörlerle huzurlu bir şekilde spor yapsınlar istiyoruz’ diyen Dereci konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu sene 22 branşımız olacak, antrenör sayımız biraz daha fazlalaştı. Beden eğitimi öğretmenliği ve halk eğitim merkezlerinden antrenörlük mezunu olan arkadaşlarımıza kurs vereceğiz. Toplam da 33 olan antrenörlük ve beden eğitimi öğretmenliği sayısını 72 ye çıkardık. Ailelere de çağrıda bulunmak istiyoruz. Güvenli ortamlarda güvenli antrenörlerle huzurlu bir şekilde spor yapsınlar istiyoruz.Ekstra yaz kurslarında; İngilizce,müzik,dini eğitim kursları açıyoruz. Ailelere çocuklarıyla gelip kayıt yaptırmalarını ve eğitimlere katılmalarını istirham ediyoruz.”



Türkiye’de ilk kez Düzce’de


Küçük Savaş Bulutlar yetiştireceğiz diyen Feyzullah Dereci konuşmasına şu sözlerle son verdi:

 “Türkiye’de sadece Düzce’de milli sporcumuz Savaş Bulut tarafından  gerçekleşecek olan bilardo kurslarımız olacak. Açıkcası biz bilardo branşında Düzce olarak çok iyiyiz. Özellikle kendim bir bilardo sporcusu yetiştirmek istiyorum bu yüzden Savaş Bulut ile birlikte yeni bir yola çıktık. Küçük Savaş Bulutlar yetiştireceğiz. Buradan Savaş Buluta da teşekkürlerimi iletiyorum.”

Haber: H. DURNA