Korona virüs tedbirleri kapsamında Kaynaşlı, Akçakoca ve Gölyaka ilçeleri halk otobüsü saatlerini saat başı olarak düzenledi.

Akçakoca'da otobüs seferlerine düzenleme 

 Akçakoca Belediyesi, Korona virüs nedeni ile toplu taşıma araçlarının güzergah saatlerinde değişikliğe gidildi. Buna göre, otobüslerin kendi güzergahlarındaki geçiş saatleri 20 dakikadan 30 dakikaya uzatıldı.  

 Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, dünyanın ve Türkiye'nin içinden geçmekte olduğu dönemin farkında olduklarını vurgulayarak, "Korona virüsten korunma anlamında kamu otoritelerinin uyarıları ve aldığı önlemleri destekliyoruz. Tüm imkânlarımızı kamunun aldığı tedbirleri desteklemek ve halk otobüslerini bu süreçte güvenli alanlar olma özelliğinin sürdürülebilirliğini sağlamak için seferber ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

  Halk otobüslerinde ve ortak yaşam alanlarında kamu sağlığının her şeyin önünde tutulduğunu kaydeden Başkan Yanmaz, bu dönemde kazançları kaybetme korkusu ile değil; halk sağlığını gözeterek hareket edeceklerini ve tüm ihtiyaçlarını karşılamak adına yanlarında olmaya, kamu otoriteriyle tam bir uyum içerisinde hizmet vermeye devam edeceklerini ifade ederek halk otobüslerinin güzergah geçiş saatlerini 20 dakikadan 30 dakikaya uzattıklarını belirtti.

Kaynaşlı’da otobüs seferleri azaltıldı

Korona virüs tedbirleri kapsamında Kaynaşlı Belediyesi ilçede ki şehiriçi hatlarında 15 dakikada bir olan halk otobüsü saatlerini saat başı olarak geçici olarak düzenledi. Düzce ve Kaynaşlı arasında ki hatlarda geçici olarak yarım saatte bir sefer düzenlenecek. 

  Ülke genelinde korona virüs sonrasında bir çok şehirde tedbirler alınmış ve yöneticiler tarafından da uygulamaya alınmıştı. Düzce’nin Kaynaşlı ilçesinde de alınan tedbirler uygulanmaya devam ediyor. Halkın otobüsleri daha az kullanmasını planlayan Kaynaşlı Belediyesi şehir içi ve il otobüslerinin sefer saatlerinde düzenleme yaptı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin: “ İlçemiz içinde otobüs sefer saatleri daha önce 15 dakikada bir gerçekleştiriliyordu. Korona virüs tedbirleri kapsamında seferleri saat başına geçici olarak düzenledik. Düzce ve Kaynaşlı arasında ki hatlarda da daha önce 15 dakikada bir otobüs kaldırılıyordu. Bunda da düzenleme yaptık ve ile gidiş gelişleri de yarım saatte bir olarak düzenledik. Sabah 08.00’dan itibaren otobüslerimiz kalkacak, akşam ise son otobüs 22.00 olacak şeklinde yeni düzenleme yaptık. Geçici olarak bu kararı aldık. İlerleyen süreçte ülkemizde korona virüs ortadan tamamen kalkınca yeniden eski düzene geçeceğiz’ dedi.   

                      

Son olarak Gölyaka ilçesinde, korona virüs nedeni ile toplu taşıma araçlarının güzergah saatlerinde değişikliğe gidildi. Buna göre, otobüslerin kendi güzergahlarındaki geçiş saatleri saatte bire çıkarıldı.