Hastane Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, “Küresel boyutta etkili olan bu salgında sağlık çalışanları büyük bir yük omuzladı. Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Tıp Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. İdris Şahin ve İl Sağlık Müdürü Sayın Dr. Yasin Yılmaz ile koordineli olarak ilimizde personel ve hastalarımızın sağlığı için gerekli tüm çalışmaları sürdürüyor.

Hastaneden yapılan yazılı açıklamada, kentte yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) en ön safta mücadele eden sağlık çalışanlarına desteğin toplumun farklı kesimlerinden sürdüğü belirtildi.

Beyaz eşya bayi sahibi Ersin Mutlu, iş insanı Faruk Dokumacı, mobilya mağazası sahibi İsa ve İshak Şengüloğlu, iş insanı Yılmaz ve Haydar Durmazoğlu, Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan, bir su bayi ile alışveriş merkezi firmasının hastaneye beyaz eşya, küçük ev aleti, gıda ve temizlik malzemesi desteğinde bulunduğu kaydedildi.

“Kalplerimizin birlikte attığını görmek bize mutluluk veriyor”

Açıklamada görüşlerine yer verilen hastane başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, küresel boyutta etkili olan salgında sağlık çalışanlarının büyük bir yük omuzladığını ifade etti.

DÜ Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İdris Şahin ve İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz ile koordineli olarak ilde personel ve hastaların sağlığı için çalışmaları sürdürdüklerini belirten Balbay, "İçinden geçtiğimiz bu zor dönemde de gerek sivil toplum kuruluşlarımız gerek iş dünyamız gerekse vatandaşlarımızdan hastanemize destek geliyor. Bu salgın aramıza sosyal mesafeler koysa da kalplerimizin birlikte attığını görmek bize mutluluk veriyor.Bu vesile ile canla başla çalışan hekimlerimiz, hemsirelerimiz ve  çalışanlarımızın işlerini yürütmesinde yardımcı  olan temizlik, teknik servis, ayniyat, güvenlik, sekreterlik olmak üzere tüm alanlarda görevlerine devam eden Başhekimlik, Başmüdürlük ve Başhemsirelik personeline, bu süreçte hastanemize destekte bulunan herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. Biz güçlü bir milletiz. El birliği ile bu salgının da üstesinden geleceğimize inancımız tamdır.” ifadelerini kullandı.