Düzce Üniversitesi Rektörlüğü tarafından sosyal tesislerde verilen iftara Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar,  İl Jandarma Alay Komutanı Mustafa Çetinkaya, Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan, Düzce İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Günal, İl Kültür Turizm Müdürü Resul Taşhan, Yığılca Belediye Başkanı Rasim Çam, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan Genç ve Prof. Dr. İdris Şahin, protokol üyeleri, şehit aileleri,  basın mensupları ile akademik ve idari personelleri katıldı.



İftar programı, Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Furat Akdemir tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.



"Herkesin gıptayla baktığı bir üniversiteyiz"

İftar yemeği öncesinde salonda bulunan misafirlerle tek tek ilgilenen ve sohbet eden Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar yemek öncesinde kısa bir konuşma yaparak şunları söyledi:

“Tuttuğumuz oruçlar hayırlara vesile olsun inşallah. Ben her fırsatta söylemekten gurur ve onur duyuyorum. Bu üniversitesnin bir mensubu olmaktan her şeyden önce ama eğitimci olarak üniversitemizin bilim elçisi olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Bu sürelerde yaşadığım bir rol çatışması var. Her şeyden önce sizlerle çok güzel bir 4 yıl geçirdik. 2. Dönem bana nasip olur olmaz bilemiyorum. Nasip olursa inşallah yeni dönemde de birlikte çalışırız nasip olmazsa benim biraz sizlere hakkım geçmişse helal olsun. Sizlerde haklarınızı helal edin diye arzu ediyorum. Tabi çok güzel bir atmosfer yaşadık üniversitemizde. Bu birlik, beraberlik ve huzur atmosferide dışarıdan gelen herkese yansıyor. Herkesin gıptayla baktığı bir üniversiteyiz. Söylentilerden, dedikodulardan uzak ama buna rağmen bilim üreten bir üniversiteye sahibiz. Bende sizlerle çalışmaktan, sizlerin bir kardeşi olmaktan, üniversitemizin bir üyesi olmaktan gurur duyuyorum. Bu mutluluğu tekrardan sizlerle paylaşmak istiyorum. Allah hayırlısıyla bayrama kavuştursun. Şimdiden Ramazan Bayramınız kutlu olsun.”


  

"Tüm Düzceli hemşehrilerimize gönülden allah razı olsun diyorum"

Birlik ve beraberlik tablosu içerisinde, huzur atmosferinde  gerçekleştiren davette, tasavvuf müzikleri eşliğindeki iftar yemeğinin ardından Çakar basın mensuplarına açıklamalarda bulundu:

“Üniversitemizin her yıl geleneksel olarak yaptığı şehit ailelerimizi de davet ettiğimiz personel iftarımızı gerçekleştirdik. Belediye başkanlarımız, il müdürlerimiz, alay komutanımız var. Bu Düzce’yi bir araya getiren mensuplarımızla şehrimizi bir araya getiren önemli, güzel ramazanı hatırlamamızı ve Ramazan Ayı’nın anlam ve önemini hissetmemize vesile olan önemli bir akşam. Biz her yıl üniversitemizde bunu hayata geçirmeyi arzu ediyoruz. Birlik ve beraberlik atmosferimiz güçleniyor, bir aile olduğumuzu hissediyoruz. Bir ekmeği paylaşmak insanda hatır gönül oluşturuyor. Anılar oluşturuyor. Ve o ekmeği paylaştıktan sonra o insanların artık birbirlerine husumet beslemesi de çok mümkün olmuyor. Bu sebeple bir sofranın etrafında toplanmak Ramazan Ayı’nın da haleti ruhiyesi içerisinde toplanmanın da çok önemli olduğunu düşünüyorum. Allah üniversitemizin huzurunu, birlik beraberliğini, bütünlüğünü daim etsin inşallah. Tabi benim için bu dönem yoğun bir dönem. Hem bir taraftan rektör olarak üniversitede çok yoğun dönemin sonu bahar döneminin sonu, mezuniyet törenine yaklaşıyoruz. Onun hazırlıkları var ve yoğun bir dönem geçiriyoruz. Ama bir taraftanda 4 yıllık süremin sonuna geliyorum. 15 Mayıs’ta sona erecek. Tabi ben adaylığımı birkaç hafta önceden başvurumu da yaparak ilan etmil oldum. Allah nasip ederse inşallah hep söylediğim gibi aynı hızda aynı heyecanla devretmeye bütün Düzce için devretmeye devam edeceğiz. Tüm Düzceli hemşehrilerimize gönülden allah razı olsun diyorum.”

Ramazan ayının manevi atmosferi içerisinde Düzce Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği iftar programı, birlik ve beraberliğe, dayanışmaya, manevi duyguların paylaşılmasına ve nimetlerin şükrüne vesile oldu. Cennet vatanımızda barış içerisinde nice Ramazanların yaşanması temennilerinin ifade edildiği programda, tüm çalışanlar bu anlamlı iftar organizasyonunu düzenleyen Üniversite yönetimine teşekkür etti.



Haber: H. DURNA