Yeni Tip Covid – 19 Salgını ile mücadele kapsamında, Düzce İl Hıfzıssıhha Meclisi’nin aldığı kararla hafta sonları market ve ekmek fırınları dışında ki Düzce’de ki tüm işyerlerinin kapatılmasına karar verilmişti. Kısıtlamanın kaldırılmasının ardından, bu hafta sonu tüm işyerleri yeniden açılmıştı.

Düzce İl Hıfzıssıhha Meclisi’nin aldığı kararla tüm işyerlerinin bu hafta sonu açılması nedeniyle, çiçekler Anneler Günü içi yoğun mesai yapmaya başladı. Anneler günü nedeniyle çiçek taleplerine yetişmeye çalıştıklarını söyleyen bazı çiçekçiler, siparişlere yetişemediklerini söylediler.

“Ürün Tedarik Edemedik…”

Bir yandan gelen telefonlara yetişmeye çalışan çiçekçiler, bir yandan da aldıkları siparişleri gün içerisinde istenen saatlerde yetiştirmek için yoğun mesai harcıyor. Çiçekçiler,  ellerinde ki bazı ürünler tükendiğini söyleyerek, “Bu hafta sonu işyerlerinin açılacağından geç haberimiz oldu. Bu nedenle tedarikçilerimize sipariş veremedik” dediler.

“Bazı Ürünler Tükendi…”

Koronavirüs Salgını nedeniyle, bu yıl Anneler Günü için fazla çiçek getiremediklerini ifade eden Çiçekçi Hasan Çetin, “Anneler günü nedeniyle çiçek çeşitlerine yoğun bir talep var. Yani siparişlere yetişemiyoruz. Talep çok yoğun, çünkü herkeste az ürün var. Hafta sonu çiçekçilerin açık olacağı önceden bilinmiyordu, sonradan belli oldu. Biraz geç haberimiz olduğu için, tabi ki ürün kısıtlılığı var. Ürün az olduğu için kalmadı. Toptancılarımız da ürün getiremediği için bütün çiçekçiler de bu konuda biraz mağdur oldu. Sadece zamanında yetişmesi için siparişlerimizi hazırlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.