Düzce’nin Bitcoin cenneti olduğu iddiası şaşkınlığa neden oldu.

Habertürk kanalında yayınlanan ‘Habertürk Manşet’ adlı programda kripto para piyasasının en çok yatırım alan ürünü olan Bitcoin ele alındı. Programa konuk olan İstanbul Üniversitesi İstatistik Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Haluk Zülfikar, Türkiye’de en çok tercih edilen yatırım araçlarını değerlendirdi.

Bu kapsamda geleceği parlak olan birçok yatırım alanını değerlendiren Zülfikar herhangi bir merkez bankası veya resmi kuruluş ile ilişiği olmayan elektronik para Bitcoin hakkında açıklamalarda bulundu.

Kripto para olarak belirtilen Bitcoin’in ne olduğu hakkında bilgilerini aktaran Zülfikar, yayının ilerleyen bölümlerinde bu paranın en çok üretildiği illeri açıkladı.



“Elektrik ucuz, imkanlar yüksek”

Bu alanda Düzce’nin başta geldiğine ve Bitcoin Cenneti olduğuna vurgu yapan Doç. Dr. Haluk Zülfikar, bunun sebeplerine değinerek şunları söyledi:

“Bu konuda elektrik fiyatları çok etkin. Çünkü bu işlem oldukça elektrik harcıyor. Orada elektrik daha ucuz ve imkânlar bu genç kitle için çok yüksek. Üretim makinelerini alıp oraya gidiyorlar. Ama orada da bu iktisadi krizlerde bir süre Bitcoin üretimler durdu. Yani Makro politikalar bu konuda çok önemli. Şu an bu politikalar bu kripto paralara destek veriyor. Çünkü ciddi miktarda kullanılıyor.”

Gelecekte kullanım alanının ve değerinin artacağı tahmin edilen elektronik paranın şu anki değeri ile 1 Bitcoin yaklaşık olarak 55 bin TL’ye denk geliyor.

Haber: İ.İ.AYDOĞDU