Türkiye genelinde Yeni Tip Covid 19 Salgını ile mücadele aralıksız devam ederken Vali Dr. Zülkif Dağlı başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu salgının gidişatına göre gerekli tedbir kararlarını alıyor.

Normalleşmenin yavaş yavaş başladığı şu günlerde, cadde ve sokaklar her zamankinden biraz daha fazla kalabalıklaşmaya başladı.

Bu noktada maske kullanımı ve sosyal mesafe kuralları göz ardı edilebiliyor. Bu tür kural ihlallerini önlemek amacıyla İl Hıfzıssıhha Kurulu kararınca sosyal iletişim halinde bulunulan meydanlara, alanlara, cadde ve sokaklara, iş yerlerine maskesiz çıkılması yasaklandı. Yasağa uymayanlar için idari para cezası uygulanacak.

“Lütfen kurallara uyun”

Bu sabah mesaisine maske ve esnaf denetimi ile başlayan Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, maskesini çene altına indiren vatandaş ve esnafları uyardı. Düzce’nin işlek caddelerinde İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz ile birlikte denetim yapan Vali Dağlı, maskesini yanlış takan vatandaş ve esnaflara, ‘İllaki ceza mı keselim? Bakın bu durum çok ciddi. Lütfen kurallara uyun” uyarısında bulundu.

"Maske standartları neyse o şekilde takılması gerekiyor”

Konu ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Dağlı, "Maske standartları neyse o şekilde takılması gerekiyor. Aksi takdirde burun açık olursa, zaman zaman açıp sonra tekrar takacak olursak bunun faydadan çok zararı olur" dedi.

Maskenin nasıl kullanılması konusunda kendisinin ve diğer tüm görevlilerin vatandaşları uyardıklarını anlatan Vali Dağlı, şöyle konuştu:

"Nasıl takılması gerektiği konusunda arkadaşlarımız uyarıyorlar. Vatandaşlarımız maske taksınlar. Aksi takdirde vatandaşlarımız ceza yazmak durumunda kalacaklar. Genel olarak çok iyi. Ama bazı vatandaşlarımızın burunları açık olarak gezdiğini, çok azda olsa maskesiz olanı gördüm. Onları da uyarıyoruz ve ceza yazacağız."