Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile yaklaşık 4 yıl görev yaptığı Düzce'den Samsun'a atanan Vali Dr. Zülkif Dağlı, yeni görev yerine gitmeden önce veda ziyaretlerine devam ediyor. Vali Dağlı, bu kapsamda bugün yerel basın kuruluşları ve ajanslara misafir olarak, vedalaştı.

Öncü Medya Grubu'nu ziyareti sırasında Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal tarafından kapıda karşılanan Vali Dağlı, sosyal mesafe kuralına uygun şekilde çalışanlarla selamlaşarak, 'İyi çalışmalar' diledi.

Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal ile sohbet eden Vali Dağlı, ziyaretin sonunda Öncü mikrofonuna Düzce'ye dair değerlendirmelerde bulundu.

"Sıkıntılı günlerde Düzce halkının çok desteğini gördük"

Dağlı şöyle konuştu: "Düzce’mizde 4 yılı tamamladık. Zaman zaman sıkıntılı günlerimiz oldu. Sel felaketini yaşadık. Hala pandemi sürecini devam ettiriyoruz. Bu sıkıntılı günlerde Düzce halkının çok desteğini gördük. Başta Öncü Medya olmak üzere basın kuruluşlarımızın da desteğini yanımızda hissettik. Bu manada tüm Düzce halkına teşekkür ediyorum."

"Düzce’miz gelecekte önemli illerden biri olacaktır"

Düzce'nin yaşanılacak bir yer olduğunun altını çizen Vali Dağlı, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ankara ve İstanbul’un tam ortasında adeta bir cazibe merkezi. Doğal güzellikleri ve denizi ile coğrafyası harika olan bir yer. Son dönemde artan sanayisi ile inşallah Düzce’miz gelecekte önemli illerden biri olacaktır. OSB’nin genişlemesi yeni istihdam kapıları demek. 20 bin yeni istihdam demek. Bunu haricinde 5. OSB kuruldu. Bunlar yeni istihdamlar demek. Eğitimde önemli atılımlarımız oldu."

"Asıl olan insana yatırımdır"

Tüm dünyayı tehdit eden koronavirüs salgınını Türkiye ölçeğinde yorumlayan Vali Dağlı, şunları kaydetti:

"Salgın sürecinde sağlık alanında kötü değil tam aksine çok iyi bir durumda olduğumuzu gördük. Tabii ülkemizde sağlık alanında bu süreci çok iyi yönetti. Emniyet ve asayiş olaylarında belli bir noktadayız. Diyanet 4 ve 6 yaş benim çok önem verdiğim bir projeydi. Camii Gençlik Merkezleri de çok önem verdiğimiz bir projeydi. Biz tüm çalışmalarımızda şunu düşündük. Asıl olan insana yatırımdır. Bu anlamada biz bu yatırımlara ağırlık verdik. İnşallah gelecekte de bu yatırımlar devam eder."

En çok neye sevindi, hangi olay onu çok üzdü?

Ünsal'ın "Düzce'deki görev sürenizde en sevindiğiniz ve en üzüldüğünüz noktaları paylaşır mısınız?" sorusu üzerine Dağlı, geçtiğimiz yıl 17-18 Temmuz tarihlerinde yaşanan sel felaketine çok üzüldüğünü aktardı.

Vali Dağlı, şöyle konuştu: "Orada 7 vatandaşımızı kaybettik 4’ü çocuktu. Defin esnasında herkes çok üzülmüştü. Her gün bir cenazemizi defin etmiştik. Tabii Düzce’miz doğal afetleri yaşamış bir şehir. İki depremde toplam 981 vefat vermiş bir şehirdir. Bu anlamda sellere ve depremlere karşı yani doğal afetlere karşı önlemlerimiz arttırarak alıyoruz. Düzce adına sevindiğim bir konu ise gelişmeye açık bir şehir olması. Halkın çok dinamik ve gelişme açık olması gerçekten güzel bir şey. 4 yıl boyunca burada severek ve isteyerek çalıştık. Buradan ayrıldıktan sonra Düzce’yi özleyeceğim. Çünkü Düzce’ye gelen kamu görevlileri Düzce’yi seviyor ve ayrılırken gerçekten Düzce’yi özlüyor. Buradan ayrılan kamu görevlileri yeni yerlerinde Düzce ile irtibatı sürdürüyor. Bu Düzce’ye has ve güzel bir şey. Vefa dediğimiz Düzce’de fazlasıyla var."

"Başta Öncü Televizyonu olmak üzere tüm medya kuruluşlarına teşekkür ediyorum"

"Düzce’de hep üretmek için uğraşmak lazım." diyen Dağlı, değerlendirmelerini şu şekilde sonlandırdı: "Sanayi ve tarım üretiminin üzerinde durmak lazım. İnsan yetiştirmek üzerinde durmak lazım. Bizden sonra gelen arkadaşlar da bu üretimlerin üzerinde duracağına inanıyorum. Yeni gelecek kamu görevlilerine başarılar diliyorum. Başta Öncü Televizyonu olmak üzere tüm medya kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Özellikle size çalışma süreci boyunca yanımızda olduğunuz için ayrıca teşekkür ediyorum."

Düzce'nin her alanda hak ettiği noktaya ulaşması için çaba gösterdi

Öte yandan 2009-2016 yılları arasında İzmir Vali Yardımcılığı görevlerinde bulunan Vali Dağlı, 7 Eylül 2016 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile Düzce'ya atanmıştı. Turizm, sanayi ve eğitim alanında gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarla adından söz ettiren Vali Dağlı, Düzce ilinde vali olarak en uzun süre görev yapan mülki amir olarak hafızalara kazınacak. Her zaman şehrin sorun ve taleplerine kulak veren bir vali olan Dağlı, Düzce'nin her alanda hak ettiği noktaya ulaşması için çaba gösterdi.