İslahiye Köyü’nde yaşanan aile dramına Düzce Valiliği sessiz kalmadı.  İslahiye Köyü’nde harabe bir evde yaşayan İbrahim Yılmaz ve ailesi  Öncü Haber WhatsApp İhbar hattı aracılığı ile yaşadığı zor durumu dile getirerek yardım talebinde bulundu. Yılmaz ailesinin yardım talebinin yetkililere bildirilmesinin ardından Düzce Valiliği hemen harekete geçti.

Vali Dr. Zülkif Dağlı’nın talimatlarıyla Sosyal Dayanış ve Yardımlaşma ekipleri, eski harabe evi yıkarak yerine konteyner bir ev koymak için çalışmalarına başladı. Öncü Haber mikrofonları aracılığı ile Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür eden baba İbrahim Yılmaz “Allah devletimize zeval vermesin” dedi.

“Sizin aracılığınız ile sesimizi duyurmak istedik”

Öncü Haber aracılığı ile seslerini duyurduklarını belirten İbrahim Yılmaz şunları belirtti: “Burada çok eski bir ev vardı. İçerisinde yaşanacak bir durum yoktu. Biz ablamın evinde kalıyorduk. 6-7 kişi bir evde kalıyorduk. Biz ablama sığınmış olduk. Sizin aracılığınız ile sesimizi duyurmak istedik. Düzce Valiliği sayesinde arkadaşlar geldi evimize baktı.  Burayı yıkmaya karar verdiler. Bu eski evi yıkıp yerine konteyner vereceklerini söylediler. Bugün, yarın konteyner gelir dediler. Allah vali beyden razı olsun. Allah devletimize zeval vermesin.”

“Başta Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı olmak üzere emeği geçenlerden bin kere Allah razı olsun”

Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı’ya teşekkür eden Nuray Yılmaz şunları söyledi: “Evimiz eski olduğu için yağmurda içeri su giriyordu. Çok zor durumda kalıyorduk. Çatımız devamlı akıyordu. Her yer su oluyordu. Devletimizden Allah razı olsun. Başta Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı olmak üzere emeği geçenlerden bin kere Allah razı olsun diyorum. İki çocuğum ve eşim ile birlikte dört kişi yaşıyoruz. Biz yıllara bu evde yaşadık. Devletten bir şey talep etmedik bu zamana kadar.  Allah devletimizden razı olsun. “

“Devletimiz her yardıma muhtaç vatandaşa ulaşıyor”

Devletin her yardıma muhtaç olan vatandaş için seferber olduğunu dile getiren İslahiye Köy Muhtarı Muhammet Akbulut şunları ifade etti: “Sosyal Yardımlaşma Müdürü Ercan Bey beni akşam aradı. Sabah 9’da da burada oldular. Ardından İl Özel İdaresi araçları geldi köyümüze. Buradaki evi yıkarak enkazını temizlediler. Buraya bir konteyner koyulacak. Konteyner tek başına yeterli olmadığı için önüne bir çıkma yapılacak. Ercan bey burada konuya vakıf. Vali bey ile görüşüp bir miktar ödenek çıkartacaklar. Allah devletimize zeval vermesin. Devletimiz her yardıma muhtaç vatandaşa ula