Uzun süredir köylere doğalgaz gelmesi için EPDK kanununda değişiklik yapılmasını bekleyen Düzce'yi heyecanlandıran gelişme! 17 Temmuz akşamı yaşanan sel ve heyelan afeti nedeniyle bir çok bakanın soluğu aldığı Düzce'yi son olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ziyaret etti.

İlk olarak AFAD il binasında Afet Koordinasyon Toplantısına başkanlık eden Bakan Kurum, ardından Akçakoca'daki sel bölgelerini inceledikten sonra tekrar Düzce Merkez'e dönerek sel kurbanı anne ve çocuklarının cenazesine katıldı.

İmar olmadan doğalgaz yok

Cenazenin ardından ilin idareci, yerel yöneticileri ve siyasilerinin katılımıyla Düzce Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya katılan Bakan Murat Kurum, sel ve heyelan afetinin vurduğu ilçeler başta olmak üzere belediye başkanları ve Vali'den talep ve ihtiyaçları dinledi. Mikrofonu eline alan Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, köylere doğalgaz gelmesinin önünü açacak bir talepte bulundu.

Vali Dağlı bakandan imar istedi

Vali Dağlı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan Düzce'nin köylerinin imara planına dahil edilmesi talebinde bulundu. Vali Dağlı bir ilk olacak bu çalışmanın pilot il olarak Düzce'den başlaması önerisini dile getirdi. Bilindiği gibi bölgeye doğalgaz dağıtımından sorumlu olan DERGAZ, sadece imar planı olan yerleşim yerlerine doğalgaz götürebiliyor. Vali Dağlı'nın talebi bakanlık nezdinde karşılık görürse dört gözle doğalgaz bekleyen köylüler, bu isteğine kavuşacak.

Haber: C. ÜSTÜNER