Çevre Düzeni Planı ile ilgili olarak uzun zamandır kamuoyunda yer alan bir gelişme olmadığına ilişkin haberler üzerine Valilik tarafından konuyla ilgili bir açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada 2000’li yılların başlarında Düzce’nin il statüsüne kavuşarak Bolu’dan ayrıldığı hatırlatılarak ‘Çevre Düzeni Planı’nın da Düzce İli’ni kapsayan kesiminin ayrılarak Düzce için ayrı bir Çevre Düzeni Planı hazırlanması gündeme gelmiş ve başlatılan çalışma tamamlanmıştı’ denildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı; ‘Çevre Düzeni Planı ile alt ölçeklerde hazırlanacak olan her türlü fiziksel planlara girdi olacak planlama kararlarının temelini oluşturmak amaçlanmaktadır. Bunu yaparken de doğal, tarihsel, kültürel değerleri ve ekolojik dengeyi korumak, tarım ve orman arazileriyle yapılanma gerektiren diğer arazi kullanışları arasındaki koruma, kullanma dengesini sağlayarak farklı sektörlerin gelişme hedeflerini sürdürülebilirlik bağlamında sağlıklı bir çevrede geliştirmek hedeflenmektedir. Yukarıda bahsedilen amaçlara ulaşabilmek için ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda hareket edilmesi gerekmektedir.

 Bu çerçevede İSKİ’yle görüşmeler ve çalışmalar sürdürülmekte olup konu doğal süreci içinde Valiliğimizce yakından takip edilmektedir.