Her ayın 5'inde işsizlik maaşı almak için PTT'ye giden vatandaşların oluşturduğu yoğunluk ve sabah saatlerinde paranın bitmesi üzerine "Öğleden sonra gelin" denmesi nedeniyle oluşan tepkiyi gündeme taşıdığımız “Yine Uzun Kuyruklar Oluştu” başlıklı haberimiz ile ilgili olarak Düzce Valiliği'nden bilgilendirme geldi. Açıklamada şunlar kaydedildi: 
"5 Aralık 2019 tarihi sabah saatleri itibariyle Düzce PTT Baş Müdürlüğü kasasında PTT Genel Müdürlüğü’nün limitleri dahilinde 350 bin TL bulunduğundan, vatandaşlarımızın ödeme işlemleri anılan miktar oranında süratle gerçekleştirilmiştir. 
Sabah saatlerinde banka para transfer işleminde yaşanan gecikme sebebiyle yeterli miktarda para ancak saat 13.30 itibariyle bankadan temin edilmiştir. Yeterli meblağa ulaşılmasını takiben, öncelikle Düzce PTT  Merkez Şubesi olmak üzere, toplam 13 adet PTT Şubesi ve 10 adet bankamatik aracılığıyla vatandaşlarımıza ödemeleri yapılmıştır.
Bugün saat 16.30 itibariyle 1.189 vatandaşımıza toplamda 2 milyon 100 bin TL ödeme gerçekleştirilmiştir. Vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi için her türlü önlem alınmakta olup, gerekli hassasiyet gösterilmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."