Düzce’de alt ve üst yapıda yaşanan sıkıntıların çözüme kavuşturulmaması nedeniyle mahallelerden tepki sesleri yükselmeye devam ediyor.

Merkeze bağlı Beyciler Mahallesi 1589. Sokak’ta uzun süredir yolun bozuk olması vatandaşları isyan ettirdi. Öncü Haber Merkezi’ne ulaşan mahalle sakinleri, yoldaki kot farkı ve çukurlar nedeniyle sürücülerin ilerlemekte zorlandığını ve araçların zarar gördüğünü dile getirdi. Öncü Haber mikrofonuna konuşan vatandaşlar, yalnızca sokaktaki yolun bozukluğu değil altyapı sorunlarını da anlattı.

“Muhtar, mahallemizle ilgilenmiyor”



Muhtarın, mahalleyle ilgilenmediğini iddia eden mahalle sakini Yasemin Şahin, okulların açılmasıyla servislerin sokakta problem yaşadıklarını dile getirdi. Şahin, şöyle konuştu:

“Muhtar, mahallemizle ilgilenmiyor. Defalarca gittik yanına ilgilenmesini söyledik. Şuanda okul sezonu da açıldı. Servisler sokaktan geri dönüyor. Bu sefer çocukların aileleri, servis geldi mi gelmedi mi bilemiyor ve tereddütte kalıyor. Ambulans, ,itfaiye girecek sokağa ama sıkıntı yaşanıyor. O yüzden muhtardan şikayetçiyiz. Yağmur yağdığında ise su altında kalıyoruz burada lavabolar taşıyor. Pis sularla uğraşıyoruz. Burada yapılması gereken şey muhtarın bizzat ilgilenmesi.”

“5-6 aydır sokak girişimizde yollar bu şekilde”

Aylardır sokağın girişinde sıkıntı olduğunu söyleyen Yasemin Şahin, eşinin muhtarla görüştüğünü fakat sorunun çözülmediğini iddia etti. Şahin, şu ifadelerde bulundu:

“5-6 aydır sokak girişimizde yollar bu şekilde. Eşim muhtarın yanına gitti söyledi. Asfaltlanma olduğu zaman yapılacak diyor ama umursamıyor. Buranın asfaltlanması beklenmez ki. Fındık işçileri var, okul servislerimiz geliyor. Bir hastamız olsa ambulans gelse nasıl çıkacak?  Bu kadar basitken bu kadar zora sürmenin anlamı yok. Muhtar, Beyciler Mahallesi’ni adam yerine koyup da sahip çıkmıyor. Bir de gidin muhtarın oturduğu sokağı çekim yapın sonra da kıyaslayın.”

Sokak sakini Yasemin Şahin, ayrıca arka sokaklarında bulunan yolda kanalizasyon kuyusunun açıldığı fakat tam düzenlenmediği için araçların zorlandığını söyledi.

“Şoförler isyan ediyor”



Yolun bozuk olmasından dolayı sokağa giren araç şoförlerinin serzenişlerini birçok kez işittiğini dile getiren Melahat Şahin, şoförlerin isyanlarına bir şey diyemediklerini söyledi. Şahin, şöyle devam etti:

“Benim aracım yok ama gelen arabalar, servisler,  küfür ederek geri dönüyorlar. ‘Bu mahallede muhtar yok mu?’ diyorlar. ‘Hiç mi kimse yok, niye muhtara bildirmiyorlar?’ diyorlar. Ama bir şey diyemiyorsun.  Yağmur yağdığı zaman su evimize doğru geliyor. Benim bahçem bile su doluyor. Dışarı çıkamıyorsun. Tuvalette taştığı zaman geri basınç yapıyor. Geçen yağan yağmurda neler çektim ben. Çağırdık belediyeyi geldi. Yoldan çekti suyu. Muhtarla bire bir konuştuk. Bahçeye kanalizasyon kuyusu yapın diyor. Ben bahçeye niye yapıyorum ki?”

Muhtardan açıklama



Vatandaşların şikayetleri üzerine Öncü Haber’e açıklamada bulunan Beyciler Mahallesi Muhtarı Mustafa Sertçelik, söylenenlerin aksine Düzce Belediyesi ile görüşmelerin yapıldığını, belediyeden asfalt gönderildiği zaman sokak girişinin düzeltileceğini söyledi. Vatandaşların, ilgisiz olduğuna dair iddialarını reddeden Muhtar Sertçelik, tüm görüşmelerin yapıldığını ve yapılmaya devam edileceğini dile getirdi.



HABER: M.KADAŞ
GÖRÜNTÜ: C.A.KUŞ