Düzce’de planlı kesintilerini günler öncesinden duyuran ancak son günlerde ani kesintiler yapan SEDAŞ, tepkilerin odağına yerleşti. Özellikle Kalıcı Konutlar Bölgesi’nde ikamet eden vatandaşlar, haber merkezimizi arayarak sık sık elektriksiz kalmaları nedeniyle SEDAŞ’ın hizmetlerini sorguladı.

“Kesintisiz hizmet bekliyoruz”

Bakım ve onarım yapılacak mahalleler için ilan ya da duyuru yoluyla bilgilendirmede bulunan SEDAŞ’ın, ani arızalara bağlı olarak yaptığı tahmin edilen plansız kesintiler yüzünden elektronik eşyaların bozulma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını savunan Kalıcı Konutlar sakinleri, kesintisiz hizmet beklediklerini vurguladı. Ayrıca çağrı merkezine uzun süre ulaşamamaktan dert yanan tepkili vatandaşlar, müşteri memnuniyetinin her açıdan ön planda tutulması gerektiğine dikkat çekti.

“Verimlilik odaklı hizmet” vurgusu

Düzceliler sık aralıklarla yaşanan kesintilerden şikayet ederken, elektrik dağıtım hizmetinden sorumlu olan SEDAŞ, yaptığı yazılı bilgilendirmede, yatırımlar, operasyonel faaliyetler ve istihdam olanaklarıyla faaliyet bölgesine değer katmaya devam ettiği vurgulandı.

 

Açıklamada şunlar kaydedildi: “Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ), 20 bin kilometrekarelik alanda, 3,7 milyon nüfusa ve 1,9 milyon aboneye yönelik elektrik dağıtım hizmetiyle birlikte müşteri memnuniyeti, iş güvenliği ve verimlilik odaklı hizmetlerini sürdürüyor. Yoğun sanayileşme sebebiyle; Türkiye’nin en fazla göç alan illerini kapsayan ve buna bağlı olarak enerji talebinin ortalamanın üzerinde arttığı bölgede, yapılan yatırım planlamaları ve operasyonel faaliyetler ile tüketicilere sürekli ve kaliteli hizmet sunulması için yoğun mesai harcanıyor. Müşterilerin talep ve ihtiyaçlarının etkin bir şekilde karşılanabilmesi ve etkili iletişim kurulabilmesi için müşteri iletişim kanallarını çeşitlendiren SEDAŞ; 125 kişilik Çağrı Merkezi ekibiyle 2020 yılında çağrı cevaplama oranı yüzde 99, çağrıların ilk 20 saniyede karşılanma oranı yüzde 94, ulaşılabilirlik seviyesi yüzde 100 olarak hizmet vermeyi sürdürüyor. SEDAŞ, Müşteri Hizmetleri merkezlerinde günde yüzlerce müşterinin abonelik işlemlerini sağlayarak, sorunlarına çözüm üretirken; alternatif kanallar olan web-online işlemler, Sedaş Mobil uygulama, web-chat, whatsapp ve sosyal medya üzerinden de aboneleri ile her an iletişim kuruyor.”