Yaklaşık 2 sene önce hizmete giren ve sürekli bozulmasıyla gündemde yer alan tramvay hattı bir kez daha tartışma konusu oldu.

Kaldırılan nostaljik tramvaydan geriye kalan raylar sürücülere ve özellikle bisikletlilere zor anlar yaşatmaya devam ediyor. İstanbul Caddesi üzerinde bulunan tramvay yolu, caddenin verimli kullanılmasına engel teşkil ederken, bisiklet sürücüleri raylara sıkışan tekerlekler nedeniyle sıklıkla kaza geçiriyor.



Adeta tehlike saçan ve artık hiçbir amaç barındırmayan raylar yüzünden, Düzceliler tarafından WhatsApp İhbar Hattı’mıza (0542 767 18 81) ulaştırılan şikayetler sonrasında sokağın nabzını tutmak için harekete geçen Öncü Haber, tramvay yolunu vatandaşlara sordu.



“Topuklu ayakkabı giydiğimde düşmüştüm”

‘Ben birkaç kez topuklu ayakkabı giydiğimde düşmüştüm’ diyen Hatice Holat şöyle konuştu:

“Bence işlevsel hale gelmesi daha güzel olur. Bence tekrardan faaliyete geçsin. Güzel bir hava oluyor. Ben İstanbul’da Beyoğlu’nda okudum. Bana orayı hatırlatıyor. Benim hoşuma gitmişti. Ben birkaç kez topuklu ayakkabı giydiğimde düşmüştüm. İşlevsel bir hale gelmeyecekse kaldırılması daha mantıklı. Çocuklar için tehlikeli olabilir. İş güvenliği açısından tehlikeli bir durum.”



“Gereksiz masraf”

Tramvay yolunun tehlike arz ettiğini söyleyen Yaşar Süleymanoğlu şunları söyledi:

“Bence tehlike arz ediyor ve kaldırılmalı. Kalkması lazım bence gereksiz bir şey ve gereksiz masraf.”



“Zaten gerekli değil”

Bir vatandaş ise “Elbette kaldırılsın. Böyle küçük bir şehirde tramvay zaten gerekli değil. Gereksiz bir masraftı” dedi.



“Biz o fırsatı kaçırdık”

Tramvay yolunun kaldırılması gerektiğini savunan İsmail Yeşilyurt şunları söyledi:

“Ben bir kaza ile karşılaşmadım ama mutlaka oluyordur. Yolun da kaldırılması gerekiyor. Yeni kentleşmeye ihtiyacımız var. Biz o fırsatı kaçırdık. Deprem zamanı caddenin komple sağlı sollu binaların yıkılıp yol sistemi kurulması gerekiyordu.”