Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü modern belediyecilik anlayışı kapsamında başlattığı uygulamaları sadece projelerle sınırlı bırakmıyor. Özlü, belediye başkanlığı binasında da sıfırdan bir düzenleme yaptı.

Müdürlükler farklı adreslere gönderildi

Her gün yüzlerce vatandaşın çeşitli işlemler için yolunu tuttuğu belediyede vatandaş sirkülasyonu yeni yapılanma ile birlikte azalacak. Düzce Belediyesi'nin 3. katında bulunan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü de "İmar ve Şehircilik" ile "Emlak ve İstimlak" Müdürlüğü olarak ikiye ayrılıp Cedidiye Mahallesi'nde bulunan Belediye İş Merkezi'ne taşınması talimatını veren Özlü, ayrıca Sosyal Yardım İşleri ve Veteriner İşleri Müdürlüğü'nü de Kalıcı Konutlar 4. Bölgede bulunan Kalıcı iş yerlerine gönderdi. Böylelikle belediye binasında geniş bir yer tutan ve halkın en çok müracaat ettiği birimler ana binadan uzaklaşmış oldu.

2. ve 3. katta yeni düzenleme

Müdürlüklerin farklı adreslere taşınmasının ardından 2. ve 3. katı sadece başkanlık makamı olarak kullanacağı konuşulan Başkan Özlü'nün yardımcıları, danışmanları, özel kalemi ve sekreteryası yeniden düzenleniyor. Düzce Belediyesi Mali İşler Müdürlüğü'nü zemin kata aldıran Özlü, ayrıca su tahsilat büroları için de yeni bir yer belirledi. Yıllardır birçok sanatsal aktiviteye ev sahipliği yapan Ogün Danış Sergi Salonu kapatılarak, buraya su vezneleri yerleştirildi. Bu oluşumla artık vatandaşlar belediyenin ana kapısından değil yan bölümden girerek, su faturalarını ödeyecek.

"Aksamadan hizmetlerimize devam edeceğiz"

Konuya ilişkin açıklama yapan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, taşınan müdürlüklerin belediye hizmetlerini yeni binada daha nitelikli ve verimli bir şekilde yürütüleceğini belirtti. Başkan Özlü, "Taşınan birim müdürlüklerimiz kendi görev alanlarıyla ilgili işlemlerine aksatmadan devam edecekler. Vatandaşlarımız bazı müdürlüklerimizin taşınmasından dolayı herhangi bir mağduriyetle karşılaşmayacaklar. Hizmetlerimizi yeni taşındığımız binamızda daha nitelikli ve verimli bir şekilde sürdüreceğiz. Vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek ve Kalıcı Konutları hareketlendirmek adına yürüttüğümüz taşınma sürecinde emeği geçen Başkan Yardımcılarımıza, birim müdürlerimize ve personelimize çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.