Düzce Belediyesi içme suyu kaynak ve temini konusunda DSİ’nin de desteği ile yeni bir proje hayata geçirmeye hazırlanırken, bu sıcak yaz günlerinde Düzce'nin birçok mahallesinde baş gösteren susuzluk tepkileri de beraberinde getirdi.

Beyciler Mahallesi başta olmak üzere günlerdir suyun ulaşmadığı bölgelerde yaşayan vatandaşlar çareyi Öncü Haber Merkezi'ni aramakta buldu. Susuzluk yüzünden büyük mağduriyet yaşadıklarını ifade eden tepkili Düzceliler, Düzce Belediyesi Beyaz Masa Birimi'ni sık sık arayarak su kesintisinin neden kaynaklandığını sorguladıklarını ifade etti.

Susuzluk yaşanlar böyle tepki gösterdi

Özellikle son 10 gündür belli aralıklarla uzun saatler süren kesintilerin katlanılamaz olduğunu söyleyen vatandaşlar, Düzce Belediyesi'nin sosyal medya hesabındaki paylaşımların altına tepkilerini şöyle ifade etti:

"Su verin önce su. Su yok mahallede, apartmanda. Bu halka neden cevap verilmiyor."

"Allah aşkın siz hangi projeden bahsediyorsunuz. Bugün mübarek arefe günü ve evlerimizde bir damla su akmıyor. Sizi Allah'a havale ediyoru. Hakkınızdan yüce yaradan Allah gelsin.

"Boy gösterenler SU SORUNUNU çözsünler önce"

"Su akmIyor ama fatura geliyor."

Sular akıyomu ki kart dolduralım

"Su yok su lanet olsun sizin yapacağınız işe. Kaç ay oldu her gün sular kesik."

"Terbiyesizler çok düşündüğünüz içinmi suları kestiniz milletin."

Hijyen hijyen ama susuz nasil hijyen olacak temizlik yapamiyoruz ki. Köyde yaşasak bundan iyi"

"Sular akarsa inşallah mağduriyet yaşamayacağız."

"Su işlerinde çalışanları zorla emekli ettiler, sular akmaz oldu, sanki bunda bir iş var, araştırılmalı."

"Gece su yok, gündüz zaten su yok. Bu sular ne zamn akacak acaba? Kışa kadar bekleyeceğiz herhalde çamaşır, bulaşık yıkamak için Allah bildiği gibi yapsın, çözüm aramıyorsanız eğer. Yaz günü susuz geçiyor. Koktu millet pislikten." 

"Sular yok sular. Bu ne böyle? 100 metre ilerisinde şakır şakır bizde yok. Su mikroplardan nasıl korunmamız bekleniyor acaba? Davetiye veriyoruz resmen gelip bizi bulsun diye. Günlerdir ne çamaşır ne bulaşık hiçbiri yok. Banyoyu vs hiç demiyorum bile bu nasıl bir şey böyle farklı alanlarda boy gösteren yetkililer şimdi neredeler acaba? Allah'a inancı varsa bu kişilerin hakkımı helal etmiyorum. Hiçbir şekilde Allah'a havale ediyorum evde küçük çocuk var susuz susuz evde kal öyle mi oylara tezahürata gelince herkes ortada şimdi ara kimse yok piyasada. Kısa sürede çözüm bulunsun artık yeter yani."

"İp gibi su akıyor bazen akmıyor. Ya gerçekten yeter artık! Çamaşırları bulaşıkları belediye önüne getireceğiz bayramda bir çözüm bulup artık yıkarsınız onları da!!!"

Belediye: 2021'de su sorunu kalmayacak

Diğer taraftan Düzce Belediyesi, Uğur Suyu ve Bıçkı Deresi'nde yapacağı yatırımlarla 2020 yılı içerisinde Düzce'de içme suyu sorununu kökünden çözmeyi hedefliyor.

Haber: C. Üstüner