Son günlerde Düzce’nin içme suyuyla ilgili olarak sosyal medyada yer alan ve hızla yayılan söylentilere cevap Düzce Belediyesi’nden geldi.

Söylentilerin yayılması üzerine açıklama yapma gereği duyan Düzce Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nce yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 “Düzcemizde bu aralar içme şebeke sularında hijyen sıkıntısı yaşanmakta olup, arıtma dahil olmak üzere, PH değeri yüksek hazır su tüketmemiz önerilmiş. Sağlık kuruluşunda çalışan bir arkadaşım haber verdi. Çocuk ve yaşlılarda ciddi oranda böbrek rahatsızlığına sebep olmuş hastalarla karşılaşmışlar. Bilginize’ şeklinde kamuoyunu yanlış bilgilendirme ve yönlendirme amaçlı kaynağı belli olmayan haberler gerçeklik taşımamaktadır. Düzcemizde içme suyu kalite denetimleri herhangi bir aksaklık olmadan ve sürekli olmak üzere denetim birimi ekiplerimizce yapılmaktadır. Tüm analiz sonuçları "Sağlık Bakanlığı İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik" hükümlerine uygundur. İçme suyunun tüketilmesinde sağlık açısından herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Vatandaşlarımızın resmi kurumlar dışında kaynağı belli olmayan asılsız haberlere itibar etmemeleri önemle rica olunur."

Haber: S. AYAN