Meclis Toplantı salonunda düzenlenen Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısı’na Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ile Belediye Başkan Yardımcısı Celal Kasapoğlu da katıldı. Toplantı Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli’nin konuşmasıyla başladı.



Toplantıya 3 kişilik miğfer kurulu seçimi ile başlandı. Kurul üyeleri tarafından önerilen Celal Kasapoğlu, Gönül Asuk ve Yusuf Ercan oy çokluğu ile belirlendi.



‘Başkan Celal Kasapoğlu oldu’

Toplantının ilk ana gündem maddesi olan ‘Kent Konseyi Başkanı Seçimi’ kurul üyeleri tarafından oylandı ve oy çokluğu ile Belediye Başkan Yardımcısı Celal Kasapoğlu, Kent Konseyi Başkanı seçildi.



Yürütme Kurulu üyeleri belirlendi

Toplantının 2. maddesi olan ‘Yürütme Kurulu Üye Seçimi (En az 5 üye 2 yıl süreli)’ üyeler tarafından ortak isimlerin belirlenmesinin ardından oya sunuldu. Oy çokluğuyla seçilen üyeler; Turan Gemicioğlu, İmran Aktepe, Ali Şengül, İsmail Haktanoğlu, Selma Demirel, Ulviye Dikmen, Sebahat Uçar, Necla Erdoğan, Pakize Sadık ve Yusuf Taşhan oldu.



‘Gençlik ve Kadın Meclisleri ayrı alanlardır’


Toplantının 3. gündem maddesi olan  ‘Kadın ve Gençlik Meclislerinin Oluşturulması’ konusu kurul üyeleri arasında tartışmalara sebep oldu.  Maddeyle ilgili 3 farklı önerge sunuldu.
Avukat Hidayet Can ‘ Gençlik ve Kadın Meclisleri ayrı alanlardır. Aralarında ilk önce 1 temsilci belirlesinler. Seçim yapılacağı zaman adayların da belirtilmesi lazım’ şeklinde konuştu.Hidayet Can’ın konuşmasının ardından sözü alan Düzce Belediye Başkan Yardımcı Celal Kasapoğlu ‘Gündeme bağlı kalarak devam edersek iyi olur’ diyerek Can’ın önerisini oylamaya sundu. Öneri oy çokluğu ile reddedildi.



Can ‘Düzce’nin geleceğine katkı sunacak vatandaşlar olsun’


Toplantının son maddesi olan ‘Diğer Meclis ve Çalışma Gruplarının Oluşturulması’   konusu da üyeler tarafından tartışıldı. Konuyla ilgili konuşma yapan Avukat Hidayet Can şunları söyledi:

“Meclis ve Çalışma Gruplarında Düzce’nin geleceğine fayda sağlayabilecek vatandaşların olmasını isteriz. Halkımıza duyurular yapılıp daha kapsamlı oluşturulmasını öneriyorum.”
Konuyla ilgili 3 önerge sunuldu. Oylamanın sonunda Hidayet Can’ın önerisi oy çokluğu ile kabul edildi. Bu durumda meclis ve çalışma gruplarının oluşturulmasında vatandaşa söz hakkı tanınacak.   

Haber: H. DURNA