Düzce’de sokak köpekleri gelen şikayetler gün geçtikçe artıyor.

Bu kapsamda harekete geçen Öncü Haber Ekibi, başıboş olarak gezinen ve insanlara saldırdığı iddia edilen sokak köpeklerini Düzcelilere sordu.



Sokak hayvanlarının yaşam şartlarını ve çevreye verdikleri rahatsızlığı dile getiren vatandaşlar, değerlendirmelerde bulundu.



 “Düzgün şartlarda yaşamıyorlar”

Sokak köpeklerinin zararları olduğunu düşünmediğini ifade eden Aleyna Yavuz, şu şekilde konuştu:

“Bir zararları olduğunu düşünmüyorum, ben hiç saldırdıklarını görmedim. Yani rahatsız olmuyorum. Kesinlikle düzgün şartlarda yaşamıyorlar. Sokaktakiler gerçekten sefil durumdalar. Üzücü bence.”



 “Tasmasız sokak hayvanı toplansın”

Sokak hayvanlarından duyduğu rahatsızlığı belirten Hüseyin Eres ise şu ifadeleri kullandı:

“Sokak hayvanları çekilmez bir şey oldu. Çocuklar sabahları okula gidemiyorlar, inan çocuklar sabah okula gidemiyorlar o yüzden tasmasız sokak hayvanı toplansın diyorum tasmasız hayvanlar toplansın. Burada çocuklara da saldırıyorlar bisiklet ile bana da oldu bisikletime saldırdılar.”



 “Topla barınağa götür bunları”

Sokak köpeklerinin barınaklara götürülmesini isteyen Sadettin Tekin ise şunları kaydetti:

“Her tarafta köpek dolu geçemiyoruz. Saldıran da var. Mesela bizim orada mahallede bir sürü köpekler var. Ondan sonra köpeğe bir şey yaptın mı ‘Yok niye bu hayvanlara bir şey yapılmış.’ O zaman toplayacaksın kardeşim. Topla barınağa götür bunları.”

 “Barınak tarzında bir şey yapabilirler”

Sokak köpekleri için önlem alınmasını düşünen Metin Can Otlu ise değerlendirmesinde şunlara temas etti:

“Hak ettiği gibi değer görmeyen hayvanlar da var. Ben kendimden örnek vereyim. Bizim komşumuzun iki tane köpeği var. Bakılmaktan ziyade onlar iyi karşılanmıyor. Adam geçerken laf atıyor mesela. Köpekler havlıyor şikayetler geliyor komşulardan. Bunlar doğru değil. Sokak köpekleri için kesinlikle bir önlem alınmalı yani bir barınak vesaire tarzında bir şey yapabilirler.”

 “Belediyenin buna bir el atması lazım”

Hayatlarını zor sürdürdüklerini düşünen Cesur Genç, belediyenin bu duruma el atması gerektiğine vurgu yaparak şunları dile getirdi:

“Yardımcı olsalar daha iyi olur. Hayatlarını zor sürdürüyorlar. Sokaklara bırakmışlar barınak veya herhangi bir bunlarla ilgili bir şeyler planlasalar. ‘Barınak yapıyoruz’ dediler ama herhalde şuan yapılmamış. Yiyecek olarak biz elimizden geleni yapıyoruz ama devletin veya belediyenin buna bir el atması lazım. Çok başıboş hayvan var. Kendinizde şehir merkezinde görüyorsunuzdur.”

 “Ben Başkan olsam köpeklere insanlardan iyi bakarım”

Sokak hayvanlarından rahatsız olan insanları eleştiren Resul Çabukoğlu ise şunları söyledi:

“O hayvanlara yanlış bakan insanlar insan değiller zaten. Hayır saldırmıyor benimkiler de saldırmıyor, onlarda saldırmıyor. Köpeğe değnek sallarsan saldırır. Yoksa yanından geç saldırmaz. Ben belediye başkanı olsam köpeklere insanlardan iyi bakarım. Konuşamıyor çünkü.”



“Koca belediye değil mi? Toplayacak bir barınak yapacak”

Sokak köpeklerine kimsenin sahip çıkmadığını söyleyen Rabia Kıl ise şu şekilde konuştu:

“Sokak köpeklerine kimse sahip çıkmıyor benim gücüm olsa ben çıkacağım gücüm yok. Ekmek almaya gidemiyorum. Ben saldırdıklarını görmedim ama duydum. Birileri sahip çıkacak köpeklere yani. Koca belediye değil mi? Köpekleri toplayacak bir barınak yapacak. O kadar hastanelerde ekmek atılıyor lokantalardan ekmek atılıyor. Toplayıp bunlara verecek.”

Haber: Y. ARI
Görüntü: A. KAÇAN