Tüm dünyada etkisini sürdüren Koronavirüs Salgınına karşı, İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliği’ne “Sağlık İçin, Hepimiz İçin” mottosuyla genelge göndermişti. Genelgenin ardından Düzce Valisi Cevdet Atay bugün şehir merkezinde denetim gerçekleştirdi.  Denetim sırasında Vali Atay’a İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, İl Jandarma Komutanı Mustafa Çetinkaya, İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Cengiz Tuncer, TSO Başkanı Tuncay Şahin, DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı ve kurum müdürleri eşlik etti.

Denetimlerde esnaf ve vatandaşlara maske dağıtan Vali Atay, aynı zamanda salgına karşı alınan tüm tedbir ve kurallara uymalarını istedi. Vali Atay özellikle vatandaşları doğru maske kullanımı, hijyen ve sosyal mesafe kuralına uymaları konusuna uyarılarda bulundu.

Denetimler sırasında açıklamalarda bulunan Vali Atay, pandemi sürecinde vatandaşların rehavete kapılmamaları gerektiğini belirterek, “İlimizde ki denetimlerimize devam ediyoruz. Bugün de yine Düzce esnafımızı dolaştık. Dolaşmaya devam edeceğiz. Şimdi vatandaşlarımıza tekrar çağrıda bulunmak istiyorum. Lütfen mesafeye dikkat edelim. Maskemizi takalım. Temizlik kurallarına mutlaka uyalım. Büyük çaplı kafeterya ve esnaf arkadaşlarıma da buradan çağrımdır. İş yerlerinizde aşırı kalabalık olmasına izin vermeyin ve insanları çok yakın mesafe de oturtturmayın. İnsanların sağlığı bizim geleceğimizdir. Biz sağlığımıza bugünden sahip çıkarsak, yarınlara daha güzel, daha iyi adımlar atarız. Bir çağrım da buradan vatandaşlarımıza. Ev gezmelerine belli bir süre ara versek çok faydalı olacak. Lütfen ablalarımız, teyzelerimiz pastalarını ve böreklerini bu pandemi bittikten sonra hazırlasınlar. Şu süreci atlatana kadar, şu ev gezmelerini bir askıya alırsak çok daha fazla faydasını göreceğiz. Düzce halkına teşekkürlerimi tekrar sunuyorum. Genelde vatandaşımız, esnafımız, işçimiz, çalışanımız, hepimiz bu kurallara uyuyoruz. Uymaya devam edeceğiz.” dedi.

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI ANDROİD İÇİN: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tebilisim.android.oncuhaber

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI İOS (İPHONE) İÇİN: https://apps.apple.com/tr/app/%C3%B6nc%C3%BC-haber/id1080207561?l=tr