Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Şahin'in yönlendirmesiyle düzenlenen Düzce Fuarı tam bir fiyaskoya sahne oldu. Show Fuarcılık tarafından Düzce Belediyesi Kapalı Pazaryeri'nde gerçekleştirilen Düzce Fuarı'nda kooperatifler, ziraat odaları, OSB'ler, bankalar gibi kuruluşlar dışında az sayıda yerel firma boy gösterdi.



Telefoncu TSO Başkanı Tuncay Şahin'in kişisel girişimleriyle oda sponsor yapılarak düzenlenen kazlı-tavuklu fuar ilk gününde bile ilgi görmedi. Protokolün ve fuarda yer alan firma temsilcilerinin hazır bulunduğu az sayıda vatandaşın katılımıyla yapılan fuarın açılış konuşmasını Düzce TSO'dan aldığı büyük maddi destekle fuarı düzenleyen Show Fuarcılık'ın Genel Müdürü Özkan Çatmaz yaptı.



"Gerçekten inanılmaz bir destek gördük"

Çatmaz, "İnşallah bu fuarımızın önümüzdeki yıllarda tüm bölgeye hitap edecek bir fuar alanında yapmak kısmet olur. O zaman eminim ki Düzce, Düzce ekonomisi, Düzce halkı o zaman çok daha büyük istifadeler sağlayacaktır. Bu duygu ve düşünceler içerisinde bu fuarın hazırlıkları sürecinde en başından beri bizi teşvik eden ticaret odasına, sayın başkan ve yönetimine sonsuz teşekkür ediyorum. Kalkınma ajansına, üniversiteye, rektör hanıma, bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Gerçekten inanılmaz bir destek gördük." dedi.



"Tabii hedeflediğimiz, istediğimiz bu değil, baştan bunu söyleyelim"

5 Mayıs'a kadar devam edecek fuarın açılışına katılan Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı ise kürsü konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Tabii burada her şeyin ilki çok zordur. İlkler bizi hiçbir zaman ümitsizliğe sevk etmemeli. Tabii hedeflediğimiz, istediğimiz bu değil. Baştan bunu söyleyelim. Yine belediyemizle, ticaret odamızla, esnaf odamızla, organize sanayi bölgelerimizle birlikte hedeflediğimiz fuar da bu değil, fuar alanı da bu değil. Ama başlangıç itibariyle bir yerden mutlaka başlamak gerekiyor. Burası belediyemizin güzel bir yeri. Ancak bölgesel fuara biz talibiz. Yer devletten yapımı da odalar birliği başkanlığından daha çok olmak üzere Düzce olarak bunu yaparız Allah’ın izniyle."



Konuşmaların ardından protokol tarafından fuarın açılış kurdelesi kesildi. Ardından kazların, tavukların girişte konukları karşıladığı fuarın stantları gezildi.

Haber: S.ÜNSAL