Kendi adını taşıyan Cahit Vuruş Kuyumculuk’un sahibi Cahit Vuruş, Öncü Haber ekibine altın piyasasındaki son durumu anlattı. İlk olarak altın fiyatları hakkında bilgiler veren Vuruş, gram altının 260, çeyrek altının 450 lira, yarım altının 900 lira, tam altının 1 800 lira, Cumhuriyet altının ise 1 600 lira olduğunu belirtti.


 
Şuan altına yatırım yapılmasının tam zamanı olduğunu ifade eden Vuruş, “Fiyatlar bu hafta biraz geri geldi. Geçen haftaya göre yaklaşık 10 lira, 12 lira civarında altının gramında düşüş oldu. Fiyatlarda yükselecek gibi duruyor.” dedi.




 
‘’Kış döneminde de hareketlilik oluyor.’’
 
Vuruş sözlerine, “Önümüzde 2020 yaz dönemi var. Söz, nişan dönemleri yavaş yavaş başlayacak. İlla yaz döneminde hareketlilik olmuyor, kış döneminde de hareketlilik oluyor. Tabi ki yazın çeyrek altın, gram altın hareketliliği daha çok oluyor.” şeklinde devam etti.




 
Fiyatların bu sezon çok hareketli olduğunu söyleyen Vuruş, “ Piyasalarda altın durumu, genel olarak bu sezon çok hareketliydi. Fiyatlarda dalgalanmalar oldu. Haftadan haftaya 10 lira yükseldi, 5 lira geri geldi. Geçen hafta iki yüz seksen beş liraları gördü. Tekrardan iki yüz yetmişlere geldi. Çeyrek altını dört yüz seksene satıyorduk, bu hafta dört yüz ellilere kadar geri geldi, ama artık fiyatın oturacağını düşünüyoruz, faizler düştü. Altına yatırım yapılmalı, döviz fiyatları geriledi. Piyasa hareketlenecek diye ümit ediyoruz. İnşallah da o şekilde olur.” diye konuştu.
 


‘’Gram altında da alışlar arttı’’
 
Çeyrek altının her zaman daha çok tercih edildiğini ifade eden Vuruş, şu değerlendirmede bulundu; ‘Fiyatlar yükselince, gram altında da alışlar arttı. Onun haricinde yarım gram fiyatları çıktı, yarım gram çok satıyoruz. Fiyatlar yükselince tabi ki insanlarda bütçesine göre alımlar yapıyor. Gelen müşterilerimize en iyi şekilde yardımcı oluyoruz, fiyatları her zaman düşük tutuyoruz. Alırken de, satarken de bizi ziyaret etmelerini, bizden bir fiyat almalarını isteriz.’’



Haber: C. ÜSTÜNER