Düzce Belediyesi’nin servisçilerden istediği  S plaka ve güzergah belgeleri ile ilgili, Düzceli servis esnafı bir basın açıklaması yaptı. Zorlu kış aylarında ve okulların tatil döneminde olması sebebiyle istenen şartları yerine getiremeyeceklerini belirten servisçi esnafı, Düzce Belediyesi’nden açıklanan sürenin uzatılmasını istedi.
 


“Bu şekilde dayatma ile devam etmesi halinde iş yapamaz hale geleceğiz”
Düzceli servisçiler adına konuşan Onur Altundal şunları ifade etti: “Düzce Belediyesinin, Düzceli servisçi esnafından istemiş olduğu S plaka ve güzergah belgesinin zorlu kış aylarında ve okulların yarı yıl tatilinde istemesi bizi zor duruma sokmuştur. 3 Şubat tarihine kadar verilen sürede bunu karşılayamadığımızı belirtmek isteriz. Bu şekilde dayatma ile devam etmesi halinde biz servisçi esnafının yüzde 80’ni servis yapamayacak hale geldiğini belirtmek isteriz. Bizim Düzce Belediyesi ve ilgili kurumlardan bize verilen bu tarihin bir sonraki okul dönemine kadar uzatılmasını talep ediyoruz. Sezonu ortasında istenilen S plaka zorunluluğu akabinde güzergah belgesi, sigortalı hostes ve plakalarımızı takmamız için 5.000 TL devir parasını karşılayamamaktayız.
 


“Bu sürenin bir sonraki okul dönemine kadar uzatılmasını talep ediyoruz”
Bu sürenin bir sonraki okul dönemine kadar uzatılmasını talep eden Onur Altundal şunları kaydetti:  “Güzergah belgesi için yerine getirilmesi için gereken maddelerin her biri maddiyata dayanmaktadır. Ara dönem ve kış ayının zorlu şartlarından dolayı bu ücretleri karşılayamamaktayız. Biz bu şehrin sabahın ayazında, gecenin karanlığında, belki eşinizi belki çocuğunuzu taşıyan servisçi kardeşleriniziz. Sizlerden istediğimiz, bize biraz daha kolaylık sağlanması ve bu zorunlu kış şartlarında, bu sürenin bir sonraki okul dönemine kadar uzatılmasını talep ediyoruz.”



“Biz servisçi esnafı olarak ailelerin yanında olmak istiyoruz”
Şartların bu şekilde devam etmesi halinde servis ücretlerine zam yapacaklarını açıklayan Altundal şöyle konuştu: “Aksi halde ülkemizin bulunduğu ekonomik ve zorlu koşullarda ailelerin sırtına yüzde 200’e yakın öğrenci zarflarına artış yapılması gerekecektir. Biz servisçi esnafı olarak ailelerin yanında olmak istiyoruz. Bu taleplerimizin kulak ardı edilmemesini rica ediyoruz.”