Rapor başkanın önüne geldi

Bazı basın yayın organlarında çıkan geçmiş dönemde belediyeye ait şirketlere kayıtlı olan 400 ton hurdanın kayıp olduğu haberlerinin ardından Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Teftiş Kurulu Müdürlüğü'ne "Konuyu araştırın" talimatı vermişti. Düzce Belediyesi şantiyesindeki yüzlerce ton hurdanın buhar olduğu iddialarını araştıran Teftiş Kurulu hazırladığı raporu Başkan Özlü'ye sundu.

Araştırmalar ihalenin iptal edildiğini ortaya çıkardı

Yaklaşık 10 yıllık bir süreçte biriken 400 ton hurda için Mehmet Keleş döneminde ihaleye çıkıldığı ancak sadece Düzce'de değil tüm illerde belediyelerden bu hurdaları alan kurum olan Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu'nun mahkeme kararıyla ihalenin iptalini sağladığı ortaya çıktı.

Hurdalar nerede?

Belediyelerden aldığı hurdalar karşılığında araç ve makine temini yapan devlet teşekkülü Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu'nun Dursun Ay'ın başkanlık koltuğunda oturduğu dönemde 350 tonu biriken, 50 tonu ise şirketlerden gelenler olmak üzere toplam 400 ton hurdayı mahkeme kararı doğrultusunda alması gerektiğini tespit eden belediye, herhangi bir usulsüzlük olup olmadığının tüm yönleri ile ortaya çıkması için yargının yolunu tuttu ve suç duyurusunda bulundu.

Konu artık yargıda

Kamu menfaatine zarar gelecek hiçbir davranış gibi imayı da kabul etmeyeceğini vurgulayan Başkan Dr. Faruk Özlü, kurmayları ve Hukuk Danışmanı Ali Dilber ile yaptığı istişareler sonucunda suç duyurusu kararı aldı. Düzce eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş döneminde ihaleyle satışa çıkartılmak istenen Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu'nun devreye girmesi ile satışı durdurulan hurdaların nereye gittiği konusunu artık yargı araştıracak. Düzce Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında hem iddialarda adı geçen isimlerin hem de bu iddiayı ortaya atanların dinlemesi bekleniyor.

Ünsal savcıları göreve davet etmişti

Düzce kamuoyunu uzun süre meşgul eden kayıp hurdalar konusunda dobralığı ve sivri diliyle tanınan Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal da geçtiğimiz günlerde çarpıcı bir köşe yazısı kaleme alarak, savcıları göreve davet etmişti.