Katıldığı bir programda konuşan Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu,  Türkiye'nin içeride ve dışarıdan pek çok engele, oyuna rağmen yoluna hızla devam ettiğini belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanı'mızın önderliğinde durmadan, yorulmadan, gayretle, inançla, bir ve beraber olarak devam edeceğiz. Ekonomisi, sanayisi, eğitimi ve sağlığında iddialı olduğumuz gibi sporda da iddiamız var. Hem de zirve iddiamız var. Bu iddiamızı iş birlikleriyle her geçen gün daha yukarılara taşımanın sevinci ve heyecanı içindeyiz. İnşallah Beytullah kardeşimiz gibi göğsümüzü kabartacak, bizleri gururlandıracak, şanlı bayrağı dalgalandıracak şampiyonları yetiştireceğiz.” diye konuştu.

“Pek çok tesis Türkiye'nin dört yanında yükseliyor”

Bakan Kasapoğlu, Ümraniye'nin her ferdi için her imkanı sunmanın gayreti içinde olduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Bu tesis 4 ayda tamamlandı. Bunun için başta başkanımıza ve emeği olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Yüzme, bakanlık olarak en önemli projelerimizden birisi. Bu yaz havuz olmayan yerlere 100 adet portatif havuz kurduk. Bir yandan inşaatlarımız devam ediyor. Pek çok tesis Türkiye'nin dört yanında yükseliyor. Hem havuzlarımız var hem de su kaynakları olarak zengin bir ülkeyiz. O yüzden 'Yüzme bilmeyen kalmasın' diyoruz. Bu yıl 1 milyon kişi hedefi koyduk. Bunu, pandemiye rağmen gerçekleştireceğiz. Yüzme bilmeyen kalmayacak iddiasındayız. Bakanlık olarak tüm 

kurum, kuruluş ve kulüplerle iş birliği halindeyiz. Geçen hafta Sivas'ta mükemmel bir havuz açtık. Önümüzdeki günlerde Türkiye'nin dört bir yanında açılışlarımız olacak.”

“Bu ülkenin güzel insanları için üretmeye, çabalamaya devam edeceğiz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde spor hamlesi başlattığını hatırlatan Bakan Kasapoğlu, şöyle devam etti:

“Başlatılan spor hamlesini ilçe ilçe nakış dokur gibi dokuyarak devam ettireceğiz. Bizim siyasetimizde üretmek, hizmet etmek, taş üzerine taş koyma var. Birileri temel atmama üzerine törenler düzenlesin, biz onlara inatla bu ülkenin güzel insanları için üretmeye, çabalamaya devam edeceğiz. Çünkü biz bu ülkenin insanına, gencine, kadınına güveniyoruz. Kadınlar toplumun öncüsü ve lideri. Bu tesisler, kadınlarımızın öncülüğünde, onların istedikleri erişim standartlarına göre dizayn edildi. Kadın-erkek, genç-yaşlı, engelli-engelsiz demeden toplumumuzun tüm kesimlerinden isteyen herkesi sporla buluşturacağız. Sosyal, ruhsal ve bedensel anlamda çok önemli olan sporu el birliğiyle yaygınlaştıracağız.”

“Spordaki atılımımızın her gün başarılarla taçlanacağını düşünüyorum”

Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2019'da sporda büyük başarılar elde edildiğini hatırlatarak, “Spordaki atılımımızın her gün başarılarla taçlanacağını düşünüyorum. 2019'da sporcularımızın pek çok branştaki başarıları göğsümüzü kabarttı. Bunlar öncü müjdeler. Bu müjdeler, Türkiye'nin dört bir yanında yetişen her branştan sporcuyla gelecek yıl düzenlenecek olimpiyatlarda taçlanacak. A Milli Futbol Takımı'mız geçen yıl çok ciddi başarılara imza attı. Bugün de futbol sezonu başlıyor. Dostluğun kardeşliğin, en öndeki amaç olduğu, dostça ve kardeşçe rekabetin ciddi derecede yaşanacağı, sonunda da hepimizin kazanacağı keyif dolu müsabakalar diliyorum. İnşallah bu pandemiyi hızlıca atlatalım ve seyircisi, teknik ekibi, yöneticisiyle herkesin dostça tribünde olduğu bir ortama kavuşmayı diliyorum. Tüm futbol camiasına, başarı, sağlık ve esenlik diliyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI ANDROİD İÇİN: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tebilisim.android.oncuhaber

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI İOS (İPHONE) İÇİN: https://apps.apple.com/tr/app/%C3%B6nc%C3%BC-haber/id1080207561?l=tr