Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’nün talimatıyla sil baştan yenilenen ve özelleşen toplu ulaşım sistemi kapsamında 21 Ağustos itibariyle şehir içinde otobüslerin yerini yeni minibüsler alacak. Belediye tarafından aylık 18 bin TL gelir garantili olarak lanse edilen minibüsleri almak için sıraya girenlerde başı ise Düzce’deki oda başkanları çekti.

Kimler var kimler…

Kazançlarına kazanç katmak için birden fazla minibüs alanlar arasında Düzce Esnaf Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı, Düzce Kamyoncular Kooperatifi Başkanı Orhan Yılmaz, Düzce Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yavuz Yılmaz da yer alıyor. Adı birçok sektörde anılan ancak çevresine sadece nakliyecilik işi yaptığını söyleyen Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı aldığı 5 minibüsle en çok araç alan oda başkanı olurken, Yavuz Yılmaz ile Orhan Yılmaz’ın 2’şer minibüs aldığı öğrenildi. Yine Düzce Pusula Gazetesi’nin sahibi Mustafa Armutçu’nun da birikimini kredi ile destekleyerek 1 tane minibüs aldığı bildirildi.

Nakliyeci Ertan Taşlı, 5 minibüs birden aldı

Ulaşımın özelleşmesi ile devreye sokulan yeni sistemi kar elde etmek işçin fırsat gören oda başkanlarından Ertan Taşlı, 11 tırla yaptığı nakliye işine aldığı yeni 5 minibüsle ulaşımı da dahil etti.

Gelirlerine gelir katmak istiyorlar

Söz konusu oda başkanlarının yaş tahtaya basmayacağı görüşünden hareketle alınan minibüslerden yüksek gelir bekledikleri biliniyor. Düzceli esnaf ve girişimlerden çok kamuoyunda bilinen, tanınan ve belli koltuklarda oturan kişilerin minibüs alması sistemin yine belli kesime yarayacağını gösterirken, şoför ve kaliteli hizmet noktasında sınıfı geçip geçemeyeceklerini ise zaman gösterecek.

“Bütün nakliye işi yapanlar aldı”

Diğer taraftan 1 değil 2 değil tam 5 minibüs alarak toplu ulaşım hizmetini yeni kazanç kapısı gören Ertan Taşlı, Öncü Haber’e yaptığı açıklamada, “İşimiz ticaret, nakliyecilik yıllardır. Bütün nakliye işi yapanlar aldı. Bu ticaret, özel bir şey. Ticaret yapıyoruz biz. İhaleye çıkmış. Sonuç itibariyle kimsenin hakkını almadık. Ben 5 tane aldım. 1 tane Mustafa aldı, Orhan Yılmaz 2 tane aldı, Yavuz Yılmaz 2 tane aldı. Bu işi yapan herkes aldı yani bunu. Bizim sonuçta işimiz bu nakliyecilik yıllardır. Tırı sattık aldık.” dedi.  

“12 tane tırım var, 1’ini sattım minibüsleri aldım”

 “Biz ekmeğimizi ticaretten kazanıyoruz.” diyen Taşlı, “Bende 12 tane tır var. Yıllardır var. Şimdi tırın birini sattım böyle bir şey aldık. Ne var yani bunda? Ticaret yapıyoruz. Esnafız biz. Kimsenin parasını alıp da bir şey yapmış değiliz. Mustafa Armutçu da herkes gibi gitti bankaya aldı. Resuller aldı minibüsçüler odası 8-10 tane. Bu işi yapanlar, ticaret yapanlar aldı yani. Burada Düzce’nin ulaşımını gelip de İstanbul’dan Ankara’dan mı alsınlar? Alamayanlar da oldu.” şeklinde konuştu.

“Minibüsler 6 – 7 senede kendisini ödeyecek”

Öncü Haber muhabirinin “Riskli bir yatırım değil mi?” sorusu üzerine Taşlı, “Riskli bir yatırım değil mi derken, ancak 6-7 senede kendini ödeyecek. Biz de Bakan beyin esnaf projesi diye destek verdik.” diye konuştu.

“Kimsenin malını çalmadım, etmedim”

5 tane minibüs almasının dedikoduları da beraberinde getirmesine tepki gösteren Kooperatif Başkanı Taşlı, “Buralardan kimseye ekmek çıkmaz. Bunları konuşan adamlar haset, başkalarının kesesinin hesabını yapan adamlar. Yıllardır bu işin içindeyim ben. Sen hiç duydun mu benim hakkımda böyle şeyler? Ben ticaret yapıyorum. Kimsenin malını çalmadım, etmedim. Bizim işimiz bu zaten. Mustafa Armutçu da böyle bir yatırım gördü. Parası varmış 3-5 kuruş onu kullandı. Üstüne de kredi kullandı. Biz de teşvik ettik yani “Al” dedik. Ne var bunda? Senin olsa 80-100 bin lira paran kenarda, 260 bin lira araç zaten. Basit işler bunlar. Bunu sana paylaşan kişilerin kim olduğuna bak. Bak ben sormuyorum bile. Bunlar öküz altında buzağı arayan adamlar.” ifadelerine yer verdi.

Haber: Savaş ARI