Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ile Fen Edebiyat Fakültesi iş birliğinde, İstiklal Konferans Salonu’nda düzenlenen ve yoğun ilgi gösterilen programa; Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan, Yığılca Belediye Başkanı Rasim Çam,  Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan Genç, Prof. Dr. İdris Şahin ve Prof. Dr. Mehmet Akif Öncü, Genel Sekreter Hasan Sadi Ateş, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. E. Yıldız Doyran, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Şerif Demir, davetli konuklar, akademik ve idari personeller ile öğrenciler katıldı.

Yönetmenliğini Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Süleyman İnceefe’nin yaptığı gösterimde; Edebi Danışmalığını Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Recai Özcan;  Dekor ve Kostüm Tasarımını Türkan Uçar, Koreografiyi Süleyman İnceefe ve Elif Yurtsever, Işık Tasarımını Hüseyin Tokyol, Dramaturjiyi ise Arş. Gör. Pınar İnceefe ve Metehan Karaoğlu üstlendi.

Etkileyici sahne performans

Ben Asım’da, Mehmet Akif Ersoy’un; “Küfe, Seyfi Baba, Yaşlı Kadın ve Ömer ile Zulmü Alkışlayamam” şiirleri, Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü öğrencileri tarafından bütünsel bir tema içerisinde başarılı bir şekilde görselleştirildi. Öğrencilerin tiyatro sanatının öğelerini kullanarak sergilediği etkileyici sahne performansı, izleyiciler tarafından büyük bir beğeniyle takip edildi. Gösterim, göz yaşartan duygusal ve bir o kadar da gururlu anlara sahne oldu ve ayakta alkışlandı.

Düzce Üniversitesi öğrencileri sergiledikleri Ben Asım gösterimi ile Osmanlı İmparatorluğu’nun en uzun çağından Cumhuriyet’e uzanan süreçte, toplumsal ve insani değerlerimize bir pencere aralamasının yanı sıra insanın insan olma uğraşına da tanıklık etmesi açısından önemli bir misyonu yerine getirdi.

“Düzce Üniversitesi için çok anlamlı bir etkinlik”

Büyük şair Mehmet Akif Ersoy’un mirasını ve hatırasını Düzce Üniversitesi çatısı altında yaşatılmasına olanak sağlayan programda bir konuşma gerçekleştiren Yönetmen Dr. Öğr. Üyesi Süleyman İnceefe, Düzce Üniversitesi için çok anlamlı bir etkinlik düzenlediklerini belirterek gösterimde emeği geçen herkese teşekkür etti.

“Çok profesyonel bir iş çıkardınız”

Programda konuşan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Mehmet Akif Ersoy’un ruhuna yakışır, Düzce Üniversitesi’ni temsil eden, il il, üniversiteleri dolaşan bir etkinlik düzenlemek istediklerini ifade ederek sözlerine başladı. Bu etkinliği hayata geçirdikleri için son derece mutlu ve gururlu olduğunu belirten Rektör Çakar, “Gerçekten böyle bir gençliğe sahip olduğumuz için çok duygulandım, çok gururlandım. Çok profesyonel bir iş çıkardınız. Mezun olduğunuzda yolunuz açık olsun.” şeklinde konuştu.

Mehmet Akif’in en çok, “Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem, gelenin hatırı için gidene kalkıp sövemem” dizelerini sevdiğini söyleyen Prof. Dr. Çakar; kendine düstur edindiği en önemli hususun, “Yumuşak başlıysam sanma ki uysal koyunum, kesilir belki ama çekmeye gelmez boynum” sözleri olduğunu dile getirerek, Ben Asım’ın bu dizelerde gizli olduğunu vurguladı. Programın sonunda Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar tarafından “Ben Asım” gösteriminde emeği geçenlere teşekkür belgeleri takdim edildi.